Saksa hallitsi yli­voimaisesti naisten joukkue­mäkeä: ”Olen kuin puulla päähän lyöty”

Katharina Althaus hyppäsi kisojen toisen ja uransa kuudennen MM-kullan.

Katharina Althaus (vas.) hyppäsi kisojen toisen ja uransa kuudennen MM-kullan, kun Saksa voitti naisten joukkuemäen maailmanmestaruuden. Joukkueessa hyppäsivät myös Selina Freitag (toinen vas.), Luisa Görlich ja Anna Rupprecht (oik.).

25.2. 15:18

Naisten mäkihyppy on toistaiseksi kulkenut Planican MM-hiihdoissa tiukasti saksalaisten komennossa. Lauantaina Saksa voitti maailmanmestaruuden normaalimäessä hypätyssä joukkuekilpailussa.

Saksan joukkueessa hyppäsivät Anna Rupprecht, Luisa Görlich, Selina Freitag ja Katharina Althaus.

”Kisa oli todella hyvä. Olen puulla päähän lyöty”, kisojen toisen kultamitalinsa voittanut 26-vuotias Althaus sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) haastattelussa.

Althaus oli paras myös torstaina hypätyssä normaalimäen henkilökohtaisessa kilpailussa. MM-kultamitaleita Althausilla on jo yhteensä kuusi.

Lisäksi palkintokaapista löytyy kaksi olympiahopeaa ja yksi MM-hopea.

”Tytöt hyppäsivät tänään tosi hyvin. Olen todella iloinen”, Althaus kertoi.

Torstaina 5,4 pisteen päähän mitalista neljänneksi jäänyt Freitag, 21, otti ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa nousten perheensä toiseksi maailmanmestariksi.

Selina Freitagin isoveli Richard Freitag voitti MM-kultaa sekajoukkuemäessä 2015 ja joukkuemäessä 2019.

Saksa kukisti MM-hopeaa saavuttaneen Itävallan 12,7 pisteellä.

Hopeajoukkueessa hyppäsivät Chiara Kreuzer, Julia Mühlbacher, Jacqueline Seifriedsberger sekä normaalimäen hopeaa torstaina hypännyt Eva Pinkelnig.

Pronssia hyppäsivät Norjan Maren Lundby, Eirin Maria Kvandal, Thea Minyan Bjørseth ja Anna Odine Strøm, joka oli myös normaalimäen kisassa pronssilla.

Norja putosi hopeamitaleilta lopulta 2,5 pisteen erolla. Kultaan jäi matkaa 15,2 pistettä.

Naisten joukkuemäki oli MM-kisojen ohjelmassa nyt kolmatta kertaa. Saksa voitti mestaruuden vuonna 2019 ja Itävalta 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat