Suomalaiset äimistelivät MM-latujen surkeutta – Eero Hirvoselta karu arvio

Eero Hirvonen toivoi seuraavaan kisaan edes hieman kovempaa pohjaa radalle.

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen etenivät yhtä matkaan yhdistetyn kymmenen kilometrin kisassa.

25.2. 18:46

Planica.

Hiihdon MM-latujen kunto sai lauantaina Suomen yhdistetyn hiihtäjiltä selkeäsanaista kritiikkiä useammalta kantilta.

Kymmenen kilometrin kisa hiihdettiin myöhään iltapäivällä naisten yhdistelmäkisan jälkeen. Rata oli pehmentynyt jo niin huonoon kuntoon, että se vaikutti hiihtotekniikan valintaankin.

Kisassa sijalle 19 noussut Eero Hirvonen toivoi seuraavaan kisaan edes hieman kovempaa ratapohjaa.

”Pohja oli niin pehmeä, että sauvat menivät siitä läpi, vaikka minulla oli isoimmat mahdolliset sommat”, Hirvonen sanoi.

Hirvosen mukaan Wassberg-tekniikan hiihtämisestä ylämäkeen ei tullut mitään, kun sauvat upposivat sohjoon ja vieläkin syvemmälle. Hän joutui turvautumaan loivissa ylämäissä kuokkatekniikkaan, jota ei ole hänen vahvuutensa.

”Se ei haittaa, että pohjan päällä on sohjoa, mutta kun sen allakaan ei tule mitään kovaa vastaan, niin hiihtäminen on aika ikävää.”

MM-latujen pehmeys ja lukuisat kaatumiset ovat puhuttaneet yleisemmin Planicassa.

Naisten yhdistelmäkisassa nähtiin lauantaina lukuisia kaatumisia. Arsi Ruuskanen törmäsi perjantaina miesten yhdistelmäkisassa aitaan väistettyään edessään kaatuneita hiihtäjiä.

Hirvosen loppusuoralla kukistanut Ilkka Herola vahvisti radan ongelmat, joskin hän sanoi niiden olevan yhdistetyssä nykyään valitettavasti arkipäivää.

”Radoilla on tiukkoja mutkia. Tällaisilla keleillä ne ovat pehmoisia ja hankalia, mutta siinä ei ole mitään poikkeuksellista. Ymmärrän, että varsinkin porukassa hiihdettäessä niihin sisältyy isoja riskejä.”

Hän neuvoi kisajärjestäjiä pohtimaan ratasuunnittelua, jos tiedossa on mössöisiä kelejä.

Herola kisa meni pilalle jo mäkiosuudella, jossa hän oli vasta 33:s. Hän myönsi, että kauden pääkisan tärväytyminen jo mäkiosuudella oli iso pettymys.

”Se on aina pettymys, mutta myös osa lajin luonnetta. Sen [epäonnistumisen] mahdollisuuden tietää jokaiseen kisapäivään lähdettäessä. Se voi nasahtaa, vaikka olisi missä kunnossa. Tämä oli tällainen huono päivä.”

MM-kultaa voitti Norjan Jarl Magnus Riiber. Saksan Julian Schmid otti hopeaa ja Itävallan Franz-Josef Rehrl pronssia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat