Klæbo kiri Norjan voittoon, Mäki ja Moilanen jäivät liki minuutin kärjestä – Pärmäkoski ja Joensuu kuudensia

Suomen naisten joukkueessa sprinttiviestejä hiihtivät Krista Pärmäkoski ja Jasmi Joensuu. Miehissä kilpailivat Joni Mäki ja Niilo Moilanen.

Krista Pärmäkoski hiihtää naisten sprinttiviestissä.

26.2. 11:59 | Päivitetty 26.2. 16:56

Hiihdon MM-kisoissa Planicassa kilpaillaan sunnuntaina joukkuekilpailuita. HS seuraa kisapäivän tapahtumia tämän jutun alta löytyvässä seurannassa.

Hiihtäjät kilpailevat sprinttiviesteissä, joissa Suomea edustavat miehissä Joni Mäki ja Niilo Moilanen sekä naisissa Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski.

Hiihtäjien päivä alkoi Suomen aikaa kello 12.30, kun naisten alkuerät alkoivat. Joensuu ja Pärmäkoski ottivat finaalipaikan ilman ongelmia. Samoin tekivät Moilanen ja Mäki.

Naisten finaalissa Ruotsi hiihti voittoon, kun Jonna Sundling karkasi Norjalta ja Yhdysvalloilta viimeisellä osuudella. Suomi jäi kärkijoukosta Joensuun hiihtämällä viidennellä osuudella.

Miesten mestaruus matkasi Norjaan, kun Johannes Høsflot Klæbo oli vahvin ankkuri. Italian Federico Pellegrino sai Klæbon kiinni ankkuriosuuden aikana, mutta ei pystynyt vastaamaan norjalaisen vahvaan loppuun.

Jo ennen hiihtoja kello 11.30 alkoi yhdistetyn sekajoukkuekilpailun mäkiosuus. Suomen joukkueessa kilpailevat Minja Korhonen, Alva Thors, Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Mäkiosuus jouduttiin keskeyttämään, kun kaksi mieshyppääjää kaatui.

Kisa aloitettiin uudestaan alusta myöhemmin. Suomi oli mäkiosuuden kuudes ja jäi 1.25 kärjestä. Kisaa johti mäkiosuuden jälkeen Norja, joka myös otti MM-kultaa. Suomen sijoitus pysyi kuudentena, reilut kolme ja puoli minuuttia Norjasta. Saksaan meni hopea ja Itävaltaan pronssi.

Lue lisää: Planican mäkimontussa kaatuu miestä kuin heinää – Eero Hirvonen tylytti kisajärjestäjiä

Illan päätteeksi mäkihypyssä on vuorossa sekajoukkuekilpailu. Kello 18 alkavassa kilpailussa Suomea edustaa nelikko Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho, Antti Aalto ja Niko Kytösaho.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat