Markus Vuorela liittyy Suomen MM-joukkueeseen – mattotesti sujui lupaavasti

Vuokatin mattotestin tulos oli lähellä uran parhaita: ”En viitsinyt lähteä Planicaan vain kokeilemaan kuntoani.”

Markus Vuorela liittyy Suomen MM-joukkueeseen.

26.2. 12:48

Planica

Maastohiihtomaajoukkueen varamies Markus Vuorela matkustaa maanantaina Planican MM-kisoihin. Hän tulee joukkueeseen yhdistelmäkilpailussa loukkaantuneen Arsi Ruuskasen tuuraajaksi.

Ruuskanen loukkasi perjantain yhdistelmäkilpailussa jalkansa ladun reunustalla olleeseen mainosaitaan eikä kykene kilpailemaan enää Planican kisoissa. Näillä näkymin Vuorela korvaa hänet ainakin vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa keskiviikkona.

Päävalmentaja Teemu Pasanen soitti Vuorelalle lauantaina aamupäivällä. Vuorela päätti lähteä kisoihin tehtyään sunnuntaina aamupäivällä mattotestin Vuokatissa.

”Sairastuin flunssaan pari viikkoa sitten. Mattotestillä halusin varmistaa, että olen toipunut siitä, ja päätin sen jälkeen lähteä kisoihin”, Vuokatista puhelimeen tavoitettu Vuorela kertoi STT:lle.

”En viitsinyt lähteä Planicaan vain kokeilemaan kuntoani.”

Vapaalla hiihtotavalla tehty mattotesti onnistui hyvin.

”On ollut parempiakin testejä, mutta tulos oli hyvin lähellä parhaita mattotestituloksiani”, Vuorela paljasti.

Flunssan jälkeen Vuorela on ennättänyt harjoitella seitsemän päivää normaaliin tapaan, mutta mattotesti oli ensimmäinen tehoharjoitus.

Lue lisää: Marko Kilp järkyttyi, kun avasi television – Viron hiihtotoivo MM-kisoissa asuu Nokialla

Vuorelalla on maanantaiaamuna lento Müncheniin, mistä taival jatkuu vajaan neljän tunnin ajomatkalla Planicaan. Valmistautuminen ensimmäiseen MM-starttiin muistuttaa normaalia maailmancupin viikonloppua.

”Sen olen nyt menettänyt, etten ole päässyt tekemään kisapaikalla suksitestejä kuten muut. Enkä ole saanut käyttööni uutta kalustoa, jota yleensä saamme arvokisojen yhteydessä”, Vuorela kertoi.

”Mutta onneksi saan edes tämän verran valmistautumisaikaa. Täytyy vain toivoa, että pääsen kiertämään kisaladut ennen kilpailua. Kisoissahan on aika rajoitetut harjoitusajat.”

Lue lisää: Marko Anttola oli Mika Myllylän luottohuoltaja, mutta oman pojan suksiasioista hän pysyy MM-kisoissa erossa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat