Tähtihiihtäjä rakastaa sinappia – Ebba Anderssonin lautasella nähdään hiihtokisoissa yllätys

Ruotsin tähtihiihtäjiltä löytyy mielenkiintoisia taustoja ja tapoja. Ebba Andersson kantaa kisoihin mukanaan omat sinapit eikä säästele sen käytössä.

Mm. Frida Karlssonin (vas.), William Poromaan ja Ebba Anderssonin tavoista paljastui hauskoja yksityiskohtia.

26.2. 13:03

Ruotsalaislehti Expressen esitteli Ruotsin MM-joukkueen hiihtäjät paljastaen heistä mielenkiintoisia asioita. Tässä muutama herkullinen poiminta.

Ebba Andersson on erityisen mieltynyt ruokaan. Hän ottaa kisamatkoilleen mukaan omaa sinappia, eikä säästele sen käytössä. Expressenin mukaan Andersson maustaa esimerkiksi pitsat, pannukakut ja vohvelit sinapillaan.

Frida Karlssonin rutiineihin kuuluu venyttely, jossa hän käyttää apunaan erityistä lusikkaa. Karlsson rakastaa hiihtämisen ohella jalkapalloa. Hän on pelannut kesäisin 3. divisioonan Remle UIF:ssä.

Lue lisää: HS seuraa MM-hiihtoja – Suomen naiset helposti finaaliin sprinttiviestissä, miehet aloittivat karsintansa

Karlsson tunnetaan kilpaladuilla siitä, ettei hän jätä mitään varastoon. Hän hiihtää itsensä tajunnan rajamaille. Näin kävi esimerkiksi viime Tour de Skillä.

Musiikki puolestaan yhdistää ystävykset Jonna Sundlingin, 28, ja Emma Ribomin. Sundlingin instrumentti on klarinetti ja Ribomin piano.

He voivat saada soittokaverin miesten joukkueesta, jota Marcus Grate viihdyttää välillä ukulelen soittamisella. Grate on lehden mukaan myös joukkueen unisin henkilö: pystyy nukkumaan miten pitkään haluaa.

Calle Halfvarsson puolestaan tunnettiin joukkueen sottapyttynä viime kesään asti. Hän on joukkuekavereiden mukaan ryhdistäytynyt tultuaan isäksi. Halfvarsson on sanonut, ettei hiihto ole hänen paras lajinsa, sillä tennis, jalkapallo ja biljardi sujuvat kuulemma huikeasti. Joukkuekaverit eivät ole olleet samaa mieltä.

Ruotsin maajoukkueen ”pelimies” on William Poromaa. Hän ottaa usein reissuihin mukaan PlayStation-pelikonsolinsa ja pelaa Call of Dutyä hyvää ystäväänsä, Norjan Johannes Hösflot Kläboa vastaan.

Poromaa on käynyt myös metsästämässä, mikä tuli esille Viaplayn sarjassa Gulddrömmar. Hän ampui reissullaan riekon, mutta Expressenin mukaan hän tykkää syödä friteerattua kanaa.

Ruotsi saavutti hiihdon viime MM-kisoissa Oberstdorfissa 2021 yhteensä seitsemän mitalisijaa ja oli kisojen mitalitaulukon kolmonen.

Kultamitaleita irtosi kaksi: Jonna Sundling voitti henkilökohtaisen sprintin lisäksi parisprintin, jossa hänen parinaan kilpaili Maja Dahlqvist.

Ruotsi on saavuttanut hiihdon MM-kisoista kautta aikain yhteensä 146 mitalisijaa, mikä oikeuttaa taulukossa kolmanneksi. Kärkimaa Norja on tilastossa ylhäisessä yksinäisyydessään (398) ja Suomi kakkosena (204).

Tämän vuoden MM-kisat Slovenian Planicassa alkavat keskiviikkona ensimmäisillä karsinnoilla ja päättyvät 5. maaliskuuta.

Lue lisää: Hiihtopomo väläytti venäläisten paluuta – näin vastaa nuori ukrainalaishiihtäjä

Lue lisää: Markus Vuorela liittyy Suomen MM-joukkueeseen – mattotesti sujui lupaavasti

Lue lisää: Martin Johnsrud Sundbyn käry salattiin lähes kahden vuoden ajan: ”Paine oli helvetillinen”

Lue lisää: Kerttu Niskasen vammasta lisätietoja: lääkäri ei usko kisojen olevan vaarassa

Lue lisää: HS seuraa MM-hiihtoja – Riiber juhli yhdistetyssä, Zyla mäkihypyssä

Lue lisää: Perttu Hyvärinen väittää mainos­kohun olleen puhdas vahinko: ”Jäi lukematta sopimus loppuun asti”

Lue lisää: Marko Anttola oli Mika Myllylän luottohuoltaja, mutta oman pojan suksiasioista hän pysyy MM-kisoissa erossa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat