Niki Tuulen avaus­viikonloppu päättyi hanhien tepasteltua radalle

Niki Tuuli oli neljäs ja yhdeksäs supersport-luokan MM-avauksessa.

Niki Tuuli avasi MM-kautensa Australiassa.

26.2. 15:45

Imatralaisen Niki Tuulen MM-avaus moottoripyörien supersport-luokassa toi sijat neljä ja yhdeksän Australiassa ajetuissa osakilpailuissa.

Tuuli ajaa tällä kaudella englantilaisessa Triumph Dynavolt -tallissa.

Lauantain osakilpailua häiritsi sade. Kisa keskeytettiin kolmen kierroksen jälkeen yhden kilpailijan kaaduttua. Uusintalähdön jälkeen ajettiin kymmenen kierrosta, ja 12. ruudusta kisaan lähtenyt Tuuli sijoittui lopulta neljänneksi. Lähdön voitti Ducati-kuljettaja Nicolo Bulega.

Sunnuntain osakilpailu sai erikoisen päätöksen. Kun kisaa oli ajettu 13 kierrosta, se keskeytettiin, ja kisa myös päättyi siihen. Syynä oli radalle tallustelleet hanhet. Tuuli oli keskeytyshetkellä yhdeksäs ja se myös jäi hänen sijoituksekseen. Bulega oli jälleen ykkönen.

”Ei ollut ihan helpoin viikonloppu säiden suhteen. Sunnuntain kisaan odotukset olivat kovat, mutta jotenkin ajaminen tuntui vaan vaikealta. Ei vaan pystynyt ihan kärkivauhtia vetämään”, Tuuli toteaa tiedotteessa.

Yhteispisteissä sarjan avausviikonlopun jälkeen Tuuli on 20 pisteellään sijalla kuusi. Seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Indonesiassa.

Lue lisää: Niki Tuuli jatkaa Supersportin MM-sarjassa, talli vaihtuu klassiseen englantilaiseen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat