Perttu Hyvärisen kisa-asun myymisestä syntyi outo kiista – manageri hämmentää lisää: ”Jaa, niin tuli kirjoitettua”

Perttu Hyvärisen uusi manageri on saanut heti savun nousemaan Hiihtoliiton herrojen korvista.

Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi (vas.) ja puheenjohtaja Markku Haapasalmi (oik.) ottavat kantaa Olli-Pekka Ojansivun toimiin.

26.2. 21:19

Hiihdon MM-kisojen puhutuin aihe on ollut toistaiseksi kohuhiihtäjä Perttu Hyvärisen tapaus. Hyvärisen kädessä tv-haastattelussa ollut yhteistyökumppanin soppaämpäri on puhuttanut laajalti. Jopa valtionyhtiö joutui sensuroimaan tv-lähetyksiään.

Sunnuntaina tapaukseen saatiin uusi käänne. Toisin kuin ensi tiedot kertoivat, Hyvärinen ei saakaan Hiihtoliitolta 3 000 euron sakkoja, vaan hän selviää varoituksella aiemman nuhteettomuutensa takia.

Taustalla on häärännyt Hyvärisen manageri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, 35.

Ojansivu ilmoitti perjantaina heti sakkouutisten jälkeen myyneensä Hyvärisen MM-kisa-asun 3 000 eurolla.

Hiihtoliiton herrat eivät moista sulata.

”Eihän se ole sitä voinut myydä! Kisa-asu kuuluu Hiihtoliitolle”, liiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi sanoo Sanomalle.

”Tämähän on sama kuin soittaisin sinulle, että voi kuule, unohdin sanoa, että myin sinun autosi. Viitsitkö antaa avaimet. Tämä on samanlainen juttu. Myi kisa-asun, joo. Ei sellaista voi myydä, mitä ei omista”, Jouppi jatkaa.

Jouppi kertoo lukeneensa mediasta Ojansivun lausunnon, jossa tämä kertoi tarkoituksekseen ”hämmentää”.

”Luulen, että jos hän ymmärtäisi, minkälaisten asioiden kanssa hän pelleilee, niin ehkä ei hämmentäisi”, Jouppi jyrisee.

”Hiihtoliitto voisi menettää kumppanin, jonka sopimussumma on kuusinumeroinen. Vaarallisten asioiden kanssa peleillään. Olen aivan varma, että herra Ojansivu ei tiedä näistä.”

Tällaisen tapauksen varalle Hiihtoliiton urheilijasopimukseen on kirjattu pykälä, jonka mukaan kumppanin menetyksen aiheuttanut urheilija joutuu maksamaan liitolle 100 000 euroa.

Jouppi sanoo, ettei hän ole ollut yhteydessä Ojansivun kanssa.

”Ei mulla ole mitään sanottavaa hänelle. Meillä on sopimus urheilija Perttu Hyvärisen kanssa. Ei Ojansivun. Koko temppu oli julkisuuden hakemista.”

Manageri Ojansivu kertoi myyneensä Perttu Hyvärisen MM-kisa-asun. Se ei Hiihtoliitolle sovi.

Sanoma tavoitti sunnuntaina myös Ojansivun kommentoimaan suuret mittasuhteet saanutta tapausta.

”Se on hyvä, että kiinnostaa”, Ojansivu tuumaa.

”Toivottavasti ne Hiihtoliiton tyypit ymmärtää, että tässähän tulee lajille aika paljon näkyvyyttä. Ei tässä nyt kuitenkaan mielestäni ketään ole henkisesti tai fyysisesti loukattu.”

Kuullessaan Joupin hiiltyneen kisa-asun myynnistä, Ojansivulta tulee salamannopea vastaus.

”Eihän se tiedä edes, mitä mä olen myynyt! Olenhan mä voinut myydä vaikka jonkun junioriasun.”

Instagramiin perjantai-iltana julkaisemassaan myynti-ilmoituksessa Ojansivu tosin myi nimenomaisesti MM-kisa-asua.

”Jaa niin tuli kirjoitettua, no on se sitten MM-kisojen asu. Onkos Perttu ollut aikaisemmin MM-kisoissa?”

On, neljä kertaa.

”No niin, sitten se voi olla joku vanha”, Ojansivu väistää.

Jouppi ei ole ainoa liiton toppatakkiherra, jonka silmätikuksi Ojansivu on joutunut. Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi vihjasi Sanomalle, että Ojansivun kanssa lienee luvassa rakentavia keskusteluja.

Lelu Ojansivu on entinen maajoukkuelentopalloilija.

”Ilmeisesti uuden managerin opinnot ovat vielä niin sanotusti vähän kesken. Hänenkin kanssaan varmasti saavutetaan vielä rakentavien keskustelujen kautta hyvä yhteistyö”, Haapasalmi sanoi.

Ojansivu iskee takaisin.

”Minkäs helvetin oppien mukaan mun täytyisi mennä? Ai niiden tylsien vanhojen, mitä kaikki muutkin tekee? Joo, ne on kesken ja ovat kesken koko loppuelämäni”, Ojansivu naureskelee.

Jouppi sanoo, ettei hänen aikanaan hiihtomaajoukkueen ympärillä ole nähty toista Ojansivun kaltaista hämmentäjää.

Manageri itse ei ole aikeissa olla liiton miehiin yhteydessä.

”Mitä mää sinne soittelen? Ei mulla ole mitään Hiihtoliiton herroja vastaan”, Ojansivu sanoo.

”Sitä minä tässä ihmettele, että jos joku tästä vääntää jonkun negatiivisen asian, niin voi herran jumala! Siis tässähän on helvetin hyvää markkinointia MM-kisoille. Jokainen saatanan hiihtoihminen kyllä tietää, että nyt on MM-kisat, mutta tietävätkö ne, jotka eivät normaalisti seuraa hiihtoa?”

Ojansivu myös paljastaa, että viikonlopun aikana hän on saanut yhteydenottoja urheilijoilta, jotka haluaisivat liittyä lentopallolegendan manageritalliin. Toistaiseksi Ojansivulla ei ole muita suojatteja kuin Hyvärinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat