Kiista Perttu Hyvärisen kisa-asun myynnistä jatkuu: ”Ei sellaista voi myydä, mitä ei omista” – vai voiko sittenkin?

Manageri Lelu Ojansivu sanoi myyneensä Perttu Hyvärisen kisa-asun. Hiihtopomo sanoi, ettei niin saa tehdä. Toinen manageri vastasi, että niin on tehty kyllä aiemminkin.

Perttu Hyvärisen kisa-asukohussa on monia käänteitä.

27.2. 12:51

Hiihdon MM-kisoissa on riittänyt kohinaa Perttu Hyvärisen ja tämän managerin Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun ympärillä.

Hyvärisen kädessä tv-haastattelussa ollut yhteistyökumppanin soppakuppi on puhuttanut laajalti. Ylekin joutui kipon takia sensuroimaan tv-lähetystään.

Tapauksessa on riittänyt käänteitä, kun kantaa ovat ottaneet vuoroin Hiihtoliitto ja Ojansivu.

Myös Hyvärinen on jakanut välillä omia näkemyksiään tilanteesta. Perjantaina tuli tieto, että liitto rankaisi Hyväristä 3 000 euron sakolla henkilökohtaisen sponsorinsa esille tuonnista, mutta sunnuntaina selvisi, että hän selvisikin varoituksella.

Lue lisää: Perttu Hyvärinen väittää mainos­kohun olleen puhdas vahinko: ”Jäi lukematta sopimus loppuun asti”

Lue lisää: Perttu Hyvärisen rangaistuksessa täyskäännös – sakkojen sijasta vain varoitus

Ojansivu ryhtyi toimiin jo perjantaina, kun vallalla oli vielä se tieto, että hänen suojattiaan rangaistaisiin sakolla. Hän kertoi myyneensä Hyvärisen kisa-asun 3 000 eurolla, joka summa käytettäisiin sakon kuittaamiseen.

Hiihtoliiton kaupallisella johtajalla Jari-Pekka Joupilla oli toisenlainen näkemys tästä kuittauskeinosta.

"Eihän se ole sitä voinut myydä! Kisa-asu kuuluu Hiihtoliitolle”, Jouppi kertoi.

"Tämähän on sama kuin soittaisin sinulle, että voi kuule, unohdin sanoa, että myin sinun autosi. Viitsitkö antaa avaimet. Tämä on samanlainen juttu. Myi kisa-asun, joo. Ei sellaista voi myydä, mitä ei omista”, hän vertasi.

Manageri Lelu Ojansivu on kertonut haluavansa hämmentää hiihtopiireissä.

Sunnuntaina asiaan otti kantaa myös yleisurheilija Viivi Lehikoisen manageri Inka Kärkkäinen. Hiihto ja sen kisa-asut ovat tuttuja Kärkkäiselle, jonka puoliso on entinen maajoukkuehiihtäjä Martti Jylhä.

Kärkkäinen kertoi Twitterissä, ettei pidä siitä, että urheilijat ”sooloilevat ohi sääntöjen mainosjutuissa”, mutta ihmetteli silti Joupin lausuntoja kisa-asusta.

Lue lisää: Perttu Hyvärisen kisa-asun myymisestä syntyi outo kiista – manageri hämmentää lisää: ”Jaa, niin tuli kirjoitettua”

"Juu varmaan teoriassa [asut ovat Hiihtoliiton omaisuutta], mutta vuosikymmeniä ne on annettu A-maajoukkueelle”, Kärkkäinen kirjoitti.

” Esim. itse olen myynyt tuhansilla ja tuhansilla maajoukkueurheilijoiden vaatteita kirppareilla, toreilla ja turuilla, etenkin hyväntekeväisyyskäyttöön. Noita kamoja ei ikinä ole kerätty pois A-maajoukkueesta eikä asulla tee mitään, koska urheilijalla on oma mainos”, hän täsmensi.

Kärkkäinen kertoi toivovansa, ettei nostettaisi ongelmaksi asiaa, joka ei ole ongelma eikä mitenkään vakiintuneen käytännön vastainen.

"Ps. Meiltä saa hakea vuosien varrelta maajoukkuekamoja , joita ei saa mihinkään hyötykäyttöön. Mieluusti palautetaan”, hän ilmoitti lopuksi vedet silmissä nauravalla emojilla ryyditettynä.

Planican MM-laduilla vietetään maanantaina välipäivää. Kisat jatkuvat tiistaina naisten 10 kilometrin väliaikalähdöllä (v).

Hyvärinen on todennäköisesti ladulla keskiviikkona, jolloin hiihdetään miesten 15 kilometrin väliaikalähtö (v).

Lue lisää: Ylen ratkaisu Perttu Hyvärisen kohussa herätti huomiota – näin pomo kommentoi

Lue lisää: Kerttu Niskanen on lähtö­viivalla tiistaina, viisi hiihtäjää kotimatkalle

Lue lisää: Perttu Hyvärisen rangaistuksessa täyskäännös – sakkojen sijasta vain varoitus

Lue lisää: Jääkö Suomi kokonaan ilman MM-mitalia? Harri Kirvesniemi korjasi ennustettaan

Lue lisää: Aleksandr Bolšunov julisti voittaneensa MM-kultaa – hiihti Venäjän omissa kisoissa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat