Tuhansien pehmo­lelujen sade keskeytti suur­seuran ottelun

Beşiktaşin kannattajat järjestivät tempauksen, jonka tarkoituksena on ilahduttaa maanjäristyksen tuhoista kärsiviä lapsia.

27.2. 15:52 | Päivitetty 27.2. 17:12

Jalkapallon Turkin Superliigan kamppailu Beşiktaşin ja Antalyasporin välillä keskeytyi sunnuntai-iltana neljän minuutin ja 17 sekunnin jälkeen, kun tuhannet katsojat heittivät nurmelle pehmoleluja, Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Al-Jazeera kertovat.

Lelusateen alkamisaika on symbolinen. Turkkia ja Syyriaa ravisteli helmikuun 6. päivänä kello 4.17 maanjäristys, jonka uhriluku on noussut jo yli 50 000 kuolleeseen. Turkki oli viime viikon perjantaihin mennessä ilmoittanut yli 44 000 kuolleesta ja Syyria 5 914 uhrista.

Kentälle heitetyt tuhannet pehmolelut päätyvät ilahduttamaan maanjäristyksen tuhoista kärsiviä lapsia.

”On olemassa tärkeämpiäkin asioita kuin jalkapallo. Elämme maana vaikeita aikoja, mutta parannamme haavat yhdessä”, Beşiktaşin ja Turkin maajoukkueen puolustaja Tayyip Sanuç sanoi BBC:n mukaan.

”Kannattajamme järjestivät merkityksellisen tapahtuman, joka todella kosketti minua. Toivon, että emme enää koskaan koe tällaista katastrofia.”

Superliigan joukkueista Gaziantep ja Hatayspor kertoivat kuusi päivää tuhoisan järistyksen jälkeen keskeyttävänsä kautensa. Hataysporia edustanut ghanalainen Christian Atsu löydettiin maanjäristyksen jälkeen kuolleena kotinsa raunioista.

Beşiktaş ja Antalyaspor pelasivat sunnuntaina maalittoman tasapelin.

Valkopaitaisen Beşiktaşin ja puna-asuisen Antalyasporin pelaajat siivosivat tuhansia pehmoleluja kentän sivurajan ulkopuolelle sunnuntaina Turkin Superliigan ottelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat