Kolmen kenkä­jätin kilpa­juoksu Erling Braut Haalandista sai ratkaisevan käänteen

Valioliigan maalipörssiä johtava norjalainen on päätymässä valinnassaan Nikeen. Hän on pelannut tällä kaudella myös Adidaksen ja Puman kengillä.

Manchester Cityn Erling Braut Haaland iski lauantaina kauden 27. maalinsa Valioliigassa AFC Bournemouthin verkkoon Niken kengät jaloissaan.

27.2. 18:25

Kolmen jättiläisen kisa jalkapallon Englannin Valioliigan maalipörssiä johtavasta Erling Braut Haalandista on päättymässä Niken voittoon, urheilumedia The Athletic kertoo.

Norjalaishyökkääjä on pelannut ilman kenkäsopimusta jo yli vuoden ajan. Hänen jaloissaan on nähty tammikuun 2022 jälkeen Niken lisäksi Adidaksen ja Puman kengät.

Haalandin taustajoukot odottavat The Athleticin mukaan uuden sopimuksen olevan arvoltaan 20 miljoonaa puntaa eli noin 22,7 miljoonaa euroa vuodessa.

Asiantuntijat uskovat, että Haaland viestii viime aikojen kenkävalinnallaan Niken valinnan puolesta. Brittilehti The Telegraph kertoi jo syyskuussa, että Nike on keskittänyt tarmonsa nimenomaan Haalandin sopimuksen varmistamiseen.

Haalandin agentti Rafaela Pimenta väitti marraskuussa brasilialaiselle O Globo -lehdelle, että Haalandin tuleva sponsorisopimus on jalkapallohistorian suurin.

The Athletic kertoo Haalandilla olevan läheinen yhteys jokaiseen merkkiin.

Nike ja Haaland ovat tehneet yhteistyötä siitä lähtien kun hyökkääjä oli vasta 14-vuotias. Adidaksen uusi toimitusjohtaja Bjørn Gulden on Haalandin perheen läheinen ystävä, ja Puma toimii Manchester Cityn varustekumppanina vuoteen 2029 saakka.

Haaland, 22, on tehnyt 24 Valioliigan ottelussaan 27 maalia. Kaikki kilpailut huomioiden hän on maalannut Citylle 33 kertaa 33 ottelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat