Mia Brookes oli liian nuori olympialaisten lumilautailuun – nyt hän voitti MM-kullan ja teki historiallisen hypyn

Brookesista tuli ensimmäinen nainen joka on onnistunut 1440-asteisessa hypyssä.

Mia Brookes juhli MM-voittoa.

28.2. 8:40

16-vuotias britti Mia Brookes voitti maanantaina slopestylen MM-kullan lumilautailun MM-kisoissa Georgian Bakurianissa.

Brookesista tuli esimerkiksi Independentin mukaan historian nuorin lumilautailun maailmanmestari. Hän voitti kilpailussa muun muassa hallitsevan olympiavoittajan Zoi Sadowski-Synnottin, joka sijoittui kisassa toiseksi.

Brookes itse ei päässyt kilpailemaan viime talvena Pekingin olympialaisissa ikänsä vuoksi. Olympialaisten ikäraja lajissa oli asetettu niin, että kilpailijan piti olla syntynyt viimeistään vuonna 2006 päästäkseen mukaan. Brookes on syntynyt alkuvuodesta 2007.

Nyt Brookes paitsi voitti, myös teki kilpailussa historiaa. Hän on esimerkiksi BBC:n mukaan ensimmäinen nainen, joka on onnistunut tekemään kilpailussa onnistuneen 1440-asteisen eli neljän täyden kierroksen hypyn.

"Tuntuu siltä, että voisin itkeä. En ole koskaan ollut näin onnellinen. Valmentajani sanoi minulle, että jos haluat voittaa, yritä 1440-asteista hyppyä. Tiesin sen olevan mahdollista”, Brookes sanoi.

BBC kertoo, että Brookes kokeili lumilautaa ensimmäisen kerran jo 18 kuukauden ikäisenä. Hänen perheensä matkusti matkailuautolla Euroopan hiihtokeskuksissa, joissa Brookes oppi laskemaan varhain.

”Menimme matkailuautolla vuorille. Olen tottunut siihen, se on mahdollistanut paljon runsaamman matkustamisen ja se on joustava siinä, että voi kiertää useita keskuksia”, Brookes sanoi.

”Siitä on tullut toinen koti. Matkailuautoa käyttäessä tavarat eivät huku matkalle.”

Brookes sanoo latautuvansa laskuihinsa kuuntelemalla Metallicaa.

”Se saa minut innostumaan ja haluamaan onnistua kaikissa hypyissä.”

Brookes nauttii muutenkin vauhdista. Lumilautailun lisäksi hän harrastaa kesäisin motocrossia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat