Perttu Hyvärinen antoi sala­peräisen lausunnon ruokapurkki­kohusta

Perttu Hyvärinen myönsi, että ruokapurkkikohun laineet alkoivat jo stressata häntä kesken MM-kisojen.

Perttu Hyvärinen tapasi tiistaina suomalaista mediaa ensimmäisen kerran ruokapurkkikohun jälkeen.

28.2. 18:23

Miesten yhdistelmähiihdon jälkeen mediakohun synnyttänyt Perttu Hyvärinen esiintyi tiistaina suomalaismedialle ensimmäisen kerran sitten perjantain yhdistelmä­kilpailun.

Kilpailun jälkeen Hyvärinen esitteli sekä Ylen että Viaplayn haastatteluissa näyttävästi henkilökohtaisen sponsorinsa Komerofoodsin ruokapurkkia. Tuote ei kuulu Hiihtoliiton sponsoriperheeseen, ja sen esittely edustustehtävissä rikkoo urheilijoiden ja liiton välistä urheilijasopimusta.

Hiihtäjän uuden managerin Olli-Pekka Ojansivun lyödessä lisälöylyä kohu oli valmis. Hyvärinen sai lopulta teostaan liitolta ensikertalaisuuden ja nuhteettoman taustansa perusteella vain suullisen varoituksen liiton toiminnanjohtajalta Ismo Hämäläiseltä.

Lue lisää: Perttu Hyvärisen rangaistuksessa täyskäännös – sakkojen sijasta vain varoitus

Tiistaina Hyvärinen asteli haastattelualueelle vyötäisillään Komerofoodsin mainoksella varustettu muhkea juomavyö. Vyö lasketaan hiihtäjän työkaluksi, jossa saa näkyä mainoslogo. Teko ei ainakaan lähtökohtaisesti rikkonut siis urheilijasopimusta.

Vaikka Hyvärinen ja Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi sopivat kiistan näyttävästi urheilijan somessa, Hyvärinen puhui tiistaina arvoituksellisesti.

”Taustoitan asiaa tarkemmin Suomessa, kun MM-kisat on saatu urheiltua. Jatko-osa [ruokapurkkikohuun] on tulossa.”

Hyvärinen ei suostunut tässä vaiheessa tarkentamaan lausuntoaan.

Lue lisää: Perttu Hyvärinen väittää mainos­kohun olleen puhdas vahinko: ”Jäi lukematta sopimus loppuun asti”

Hän myönsi, että vaikka on kokenut urheilija, kohina ei-urheilullisista asioista alkoi mennä ihon alle. Hän on julkisuuden näkökulmasta urheillut A-maajoukkueuransa jossain määrin nimekkäämpien urheilijoiden – Iivo ja Kerttu Niskasen, Sami Jauhojärven, Matti Heikkisen, Krista Pärmäkosken tai Aino-Kaisa Saarisen – varjossa.

”En voi kiistää, etteikö olisi vähän stressiä aiheuttanut. Tuntui silti lähinnä siltä, että olen vain kyydissä bussissa, jota joku ihan muu kiihdyttää”, Hyvärinen kuvasi sitä, miten tapaus alkoi elää omaa elämäänsä.

Hyvärisen ura ja yhteistyö lentopallolegenda Ojansivun kanssa ovat ilmeisimmin jatkumassa.

”’Lelu’ [Ojansivu] on suuri syy siihen, että olen todella oppinut nauttimaan urheilusta ja ymmärtämään, että tämä on etuoikeutettu ammatti”, tarinoi kohtelias savolainen, jonka julkisuuskuva on Ojansivun pyörityksessä muuttunut radikaalisti tämän kauden aikana.

Jos Hyvärinen vielä taistelee Hiihtoliiton tuulimyllyjä vastaan perjantaina nähdyllä tavalla, Ismo Hämäläinen kaivaa sopimuksesta kohdan, josta seuraa 3 000 euron sakko.

Jos liitto menettää urheilijan asiattoman toiminnan takia tukijan tai sen valtionapu pienenee, urheilijalle voi pahimmillaan urheilijasopimuksen mukaan langeta jopa 100 000 euroa sakkoa.

Asiallisen ja kiltin Perttu Hyvärisen julkisuuskuva on manageri Olli-Pekka Ojansivun huomassa ”hieman” muuttunut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat