Jesse Puljujärvi myytiin

Puljujärvi siirtyy Carolina Hurricanesiin.

Jesse Puljujärvi on pelannut toistaiseksi koko NHL-uransa Edmontonissa.

28.2. 19:38 | Päivitetty 28.2. 20:06

Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi on myyty. Seura kertoi asiasta Twitterissä tiistai-iltana.

Puljujärven, 24, uusi seura on Carolina Hurricanes. Edmonton sai kaupassa Patrik Puistolan pelaajaoikeudet.

Puljujärvi on tällä kaudella pelannut tuloksellisesti varsin vaisusti. Hänellä on 58 ottelusta koossa vaatimattomat tehot 5+9. Viime kausi oli Puljujärven paras, kun hän sai 65 ottelussa kasaan tehot 14+22.

Puistola, 22, on Carolinan kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2019. Hän ei ole pelannut vielä yhtään ottelua NHL:ssä.

Carolinassa pelaavat suomalaisista jo entuudestaan Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi ja Antti Raanta.

PULJUJÄRVI ehti pelata Oilersin riveissä yhteensä 317 runkosarjan ottelua kuuden kauden aikana. Hän oli seuran ykköskierroksen varaus kesällä 2016.

Puljujärvi pelasi Edmontonissa ensin tulokassopimuksensa kolme kautta 2016–19. Sen jälkeen sukset menivät ristiin Oilersin kanssa, ja jo kesällä 2019 Puljujärven leiri vaati kauppaa muualle.

Sellaista ei kuitenkaan tapahtunut, ja Puljujärvi palasi Oulun Kärppiin. Hänen uusi NHL-yrityksensä alkoi vuonna 2021 lupaavasti, ja viime kauden alussa ”Biisonikuningas” Puljujärvi nousi hetkellisesti Oilersin fanien lemmikiksi ja Connor McDavidin ketjukaveriksi.

Vuodenvaihteesta 2021–22 alkoi kuitenkin jälleen Puljujärven alamäki. Hän alkoi ajautua sivuraiteelle jo viime keväänä. Kuluva kausi jatkoi samaa rataa. Puljujärvi putosi Oilersissa jämärooliin, ja siirto on vaikuttanut vain ajan kysymykseltä.

OILERS on tiettävästi etsinyt Puljujärvelle ostajaa jo pitkään, mutta yksi suuri este on ollut hänen sopimuksensa.

Puljujärven yksivuotisen eli vain tämän kauden kattavan sopimuksen palkka on kolme miljoonaa dollaria, mikä on selvästi yläkanttiin hänen tämän kauden suoritustasoonsa nähden. Monet joukkueet ovat myös olleet ahtaalla palkkakattonsa kanssa.

Puljujärvi on kuitenkin kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti, eli hänen oikeutensa pysyvät Carolinalla. Hän on kuitenkin oikeutettu samaan, kolmen miljoonan qualifying offeriin, jos Hurricanes haluaa pitää oikeudet kesällä itsellään.

Viimeisen ottelunsa Edmontonin paidassa Puljujärvi pelasi Suomen aikaa tiistaiaamuna kotonaan Bostonia vastaan. Viimeisessä ottelussaan hän sai jääaikaa vain kuusi minuuttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat