Jääkiekko­liiton puheen­johtaja Harri Nummela Jokereista: ”Päätös oli yksi­mielinen”

Jokereilla on kuukausi aikaa jättää Mestiksen lisenssihakemus.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela Helsingissä 18. tammikuuta 2021.

28.2. 20:49

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo, että liittohallituksen päätös myöntää Helsingin Jokereille sarjapaikka Mestikseen ensi kaudeksi oli yksimielinen.

Päätöksentekoon osallistuivat hallituksen yhdeksän jäsentä.

”Käytiin paljon keskustelua, muttei todellakaan tarvinnut äänestää”, Nummela kommentoi.

Liittohallitus myönsi sarjapaikan tiistain kokouksessaan yhdellä ehdolla.

”Jääkiekkoliitto edellyttää, että yhtiö toteuttaa omistusjärjestelyt sekä pääomituksen hakemuksessaan kuvaamalla tavalla 31.3.2023 mennessä”, tiedotteessa todettiin.

Jokereiden tapauksessa nimenomaan omistusjärjestelyt ovat olleet suurimpana ylitettävänä railona. Joel Harkimo omisti Jokerien taustayhtiön Team Jokerit oy:n kokonaan, mutta hän luopui omistuksesta 22. helmikuuta.

Joel Harkimon isä Harry Harkimo on monelle suomalaisessa jääkiekossa punainen vaate vietyään joukkueen Liigasta KHL:ään. SM-liiga linjasi jo viime heinäkuussa, ettei uudella Jokereilla saa olla mitään kytköksiä KHL-Jokereihin.

”Sarjapaikan isoimmat edellytykset ovat, että kuka seuran omistaa ja että on tarpeeksi isot taloudelliset voimavarat”, Nummela täsmentää Mestis-paikan myöntämisen ehtoja.

Sarjapaikan myöntäminen tarkoittaa, että Jokereilla on mahdollisuus hakea lisenssiä Mestikseen. Lisenssiä pitää hakea myös kaikkien muiden sinne ensi kaudella haluavien, myös nykyisten joukkueiden.

Lisenssivaatimuksilla varmistetaan muun muassa urheilullisen ja taloudellisen puolen, ottelutapahtumien järjestelyihin ja turvallisuuteen liittyviä asioita.

”Edellytetään suunnitelmia ja tiettyjen tunnuslukujen ja olosuhdevaatimusten täyttymistä. Määritellään sitä, missä aikataulussa pitää tehdä pelaajasopimuksia. Lisenssiin liittyy lisäksi pelaajien terveyteen liittyviä velvoitteita ja muita käytännön asioita, jotka varmistavat, että asiat hoidetaan Mestikseen vaadittavalla tasolla.”

Myös katsojakapasiteetti kuuluu lisenssivaatimuksiin. Alaraja on 1 200 paikkaa, joista vähintään 500 pitää olla istumapaikkoja.

Jokerit ilmoitti liigapaikkahakemuksessaan aikovansa pelata ensi kaudella Keravan jäähallissa, jonka katsojakapasiteetti on 1 500.

Jokereilla on maaliskuun loppuun asti aikaa jättää lisenssihakemus ja täyttää liigapaikan myöntämisen ehto.

”Heillä on tässä aikataulussa kaikki edellytykset hoitaa suunnitelma täytäntöön”, Nummela sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat