Jenny Rautionaho hyppäsi 13:nneksi, kulta matkasi Kanadaan

Keskiviikkona jaettiin mestaruudet miesten 15 kilometrin hiihdossa, yhdistetyn joukkuekisassa ja naisten suurmäessä.

Jenny Rautionaho oli suurmäessä 13:s.

1.3. 12:45 | Päivitetty 1.3. 20:27

Planican MM-hiihtojen keskiviikon kiinnostavin laji eli miesten 15 kilometrin väliaikalähtö oli Simen Hegstad Krügerin juhlaa. 29-vuotias norjalainen voitti kisojen toisen ja uransa kolmannen henkilökohtaisen arvokisakullan.

Krüger ehti voittaa Planicassa jo yhdistelmäkilpailun. Hän oli yhdistelmäkilpailun paras myös Pyeongchangin olympialaisissa 2018.

Kovimman vastuksen Krüger sai maanmieheltään Harald Østberg Amundsenilta. Hopeaa hiihtänyt Amundsen hävisi kultataiston 5,3 sekunnilla.

Norjan kolmoisvoiton varmisti Hans Christer Holund, joka jäi Krügeristä 24,6 sekuntia. Johannes Høsflot Klæbo jäi Holundista 0,9 sekunnin päähän ja sijoittui neljänneksi.

Keskiviikon paras suomalainen oli 13:nneksi sijoittunut Perttu Hyvärinen. Nuori lupaus Niko Anttola oli 24:s, Remi Lindholm 32:s ja varamiehenä Planicaan kesken kisojen hälytetty Markus Vuorela 43:s.

Lue lisää: Tässä on Suomen nuori komeetta –Niko Anttola iski heti kovat lukemat

Lue lisää: Remi Lindholmille riitti – ”Mulla alkoi nyt kevät”

Lue lisää: Perttu Hyvärinen teki uransa vaikeimman testin ennen kisaa: ”Sukset menivät ristiin”

Keskiviikko käynnistyi yhdistetyn joukkuekilpailun mäkiosuudella. Suomen joukkue Arttu Mäkiaho, Otto Niittykoski, Eero Hirvonen, Ilkka Herola hyppäsi kuudenneksi.

Hirvonen ja Herola olivat odotetusti Suomen parhaat hyppääjät. Mäkiaho ja Niittykoski sen sijaan jäivät metrikaupalla toivotusta mitasta.

”Olihan se vähän niin kuin pesäpallomailalla olisi lyöty selkään tuossa keulan jälkeen. Aika tyhjän oloinen oli tuo mäki. Vähän oli huono keli, mutta oli vähän kehnompi hyppykin verrattuna eilisiin”, Mäkiaho kertasi Viaplaylle.

Kisaa mäkiosuuden jälkeen johtavan Norjan Jarl Magnus Riiber hyppäsi Planican suurmäen uudeksi mäkiennätykseksi 139 metriä. Mäen HS-piste on 138 metrissä.

Hiihto-osuudella Suomi nosti sijoitustaan yhdellä pykälällä ja oli lopputuloksissa viides. Maailmanmestaruuden otti Norja, joka jätti ankkurinsa Riiberin vahvan lopun turvin Saksan hopealle ja Itävallan pronssille.

Suomen eteen ehti myös Ranska, joka sijoittui neljänneksi.

Lue lisää: Suomi kuudes yhdistetyn joukkuekisan mäki­osuudella: ”Kuin pesäpallo­mailalla olisi lyöty selkään”

Saksan Katharina Althaus hakee keskiviikkona jo neljättä kultamitaliaan Planican MM-kisoista.

Kisapäivän päätti naisten suurmäen kilpailu. Suomen Jenny Rautionaho oli kilpailussa 13. ja Julia Kykkänen 28:s.

Kilpailun voitti Kanadan Aleksandria Loutitt, hopea meni Norjan Maren Lundbylle ja pronssi Saksan Katharina Althausille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat