Jasmi Joensuun kisat ovat MM-Planicassa ohitse

Jasmi Joensuu ei mahtunut tällä kertaa naisten viestijoukkueeseen.

Jasmi Joensuu oli parhaana suomalaisena sprintissä 16:s.

1.3. 19:46 | Päivitetty 1.3. 21:29

Planica.

Oberstdorfin MM-kisoissa kaksi vuotta sitten viestipronssia voittaneen Jasmi Joensuun kohtaloksi jäi tällä kertaa jäädä viestijoukkueen ulkopuolelle.

Suomen valmennusjohto valitsi Joensuun sijaan torstaina käytävään 4x5 kilometrin kisaan Johanna Matintalon. Hän on hiihtänyt MM-kisoissa tähän mennessä vain avausmatkan sprintin.

Matintalo avaa Suomen viestin. Toisen osuuden hiihtää Kerttu Niskanen, kolmannen Eveliina Piippo ja ankkurina on Krista Pärmäkoski.

Joensuu ei halunnut kommentoida keskiviikkoiltana valintoja. Hän sanoi, että hänen kisansa ovat Planicassa nyt tässä eli hän ei hiihdä perinteisen 30 kilometrin kisaa lauantaina.

Tiistain kympin kisan jälkeen Joensuulla oli hiihtohaluja.

”Sen näkee sitten saanko vielä hiihtää”, hän viittasi viestivalintoihin.

MM-kisat avannut sprintti meni Joensuun osalta pilalle kaatumisen takia puolivälierävaiheessa. Hän oli lopputuloksissa silti parhaana suomalaisena 16:s.

Pariviestissä Joensuu oli Krista Pärmäkosken kanssa kuudes ja vapaan kymmenen kilometrin kisassa 32:s.

Matintalo oli tähän mennessä ainoassa kisassaan sprintissä 26:s.

Viestijoukkueen valinta puhutti ennakkoon.

Viaplayn kommentaattorina toimiva Kerttu Niskasen aviomies ja valmentaja Juho Mikkonen kannatti avoimesti Matintalon valintaa viestiin Joensuun sijaan.

Sanomien hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi ihmetteli miksi Joensuu hiihti tiistaina kympin joko valmentajien tai omasta tahdosta. Kirvesniemi piti sitä voimien tuhlauksena viestiä ajatellen.

Lue lisää: Jasmi, 8, asetti 18 vuotta sitten HS:ssä hurjan tavoitteen – sen jälkeen hän on yllättänyt epäilijät ainakin kahdesti

Lue lisää: Jasmi Joensuulta lohduton kommentti kympin kisan jälkeen

Lue lisää: Jasmi Joensuulle sataa julmia viestejä: ”Tilastoja tulee kuin kaapin hyllyltä”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat