Leikkauksessa käynyt Lance Stroll on ajo­kunnossa F1-kauden avauksessa Bahrainissa

Stroll jätti talvitestit väliin polkupyöräonnettomuudessa saamansa rannevamman vuoksi.

Aston Martinin Lance Stroll on toipunut ranneleikkauksensa jälkeen kisakuntoon ja osallistuu F1-kauden avauskisaan Bahrainissa. Kuva marraskuulta Abu Dhabista.

2.3. 12:18

Formula ykkösissä kisaavan Aston Martinin kanadalaiskuljettaja Lance Stroll on ajokunnossa F1-kauden ensimmäisessä osakilpailussa, talli tiedotti torstaina.

24-vuotias Stroll ei voinut osallistua Bahrainissa ajettuihin testeihin rannevamman vuoksi. Hän loukkaantui pyöräilyonnettomuudessa harjoitellessaan Espanjassa.

”Se oli valitettava onnettomuus. Lensin pyöräni selästä, kun rengas osui maassa olleeseen koloon, mutta onneksi vammat eivät olleet merkittäviä ja pieni leikkaus korjasi oikean ranteeni ongelmat nopeasti”, Stroll sanoi tallinsa tiedotteessa.

Strollin toipumisen myötä Aston Martin voi ajattaa Bahrainissa molempia kisakuskejaan. Mikäli Stroll ei olisi ollut ajokunnossa, Fernando Alonso olisi saanut kauden avauskisassa parikseen brasilialaisen testikuljettajan Felipe Drugovichin.

Sekä Drugovich että Stoffel Vandoorne ovat viikonloppuna Aston Martinin varakuljettajia.

Formula ykkösissä vuoden 2017 Australian gp:ssä debytoinut Stroll on ajanut 123 kilpailussaan yhden paalupaikan ja kolme palkintopallisijaa. Hänen miljardööri-isänsä Lawrence Stroll omistaa Aston Martinin F1-tallin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat