Reetta Hurske aitoo illalla Euroopan mestaruudesta, vakuuttava ykkönen välierissä

Hurske lähtee suosikkina tänään illalla kello 19.55 juostavaan 60 metrin aitojen loppukilpailuun. Korte ja Lakka putosivat jatkosta.

Reetta Hurske (oik.) juoksee voittoon välierissä. Muilla radoilla Ranskan Laeticia Bapté (vas.), Irlannin Sarah Lavin ja Ranskan Cyrena Samba-Mayela.

5.3. 10:35 | Päivitetty 5.3. 15:51

Reetta Hurske jatkoi vakuuttavasti 60 metrin aitojen loppukilpailuun yleisurheilun EM-halleissa Istanbulissa.

Hurske voitti sunnuntaiaamuna välieränsä hyvällä ajalla 7,85 sekuntia. Hurske oli välierien nopein.

”Nyt oli jo verryttelyssä parempaa tekemistä kuin eilen alkuerissä. Toki sitä oli myös asennoitumisessa juoksuun. Vaikka läksin eilenkin tekemään täysillä, se oli kuitenkin sellainen paikka, jossa ei vaan saa epäonnistua. Silti se oli tavallaan kuitenkin yksinjuoksu”, Hurske sanoi tiedotteessa.

Aitojen loppukilpailu juostaan tänään kello 19.55 Suomen aikaa.

Alkuerissä lauantaina Hurske juoksi 7,93. Helmikuussa hän juoksi Madridissa Suomen ennätyksen 7,79. Kaikkiaan hän on juossut tänä talvena jo kolmetoista kertaa alle 7,90 sekunnin. Suomen ennätystä hän on parantanut viidesti.

Hollannin Nadine Visser voitti ensimmäisen välierän ajalla 7,93. Tanskan Mette Graversgaard juoksi maansa ennätyksen 7,94.

Sveitsin Ditaji Kambundji aitoi 7,97. Hän on juossut tällä kaudella ennätyksensä 7,81 ja kuuluu Hurskeen ja Visserin ohella mitalisuosikkeihin. Ranskan Laeticia Bapté juoksi välierissä 7,91.

Visser voitti Euroopan mestaruuden kaksi vuotta sitten, samoin vuonna 2019.

Välierien toinen suomalaisjuoksija Annimari Korte oli Visserin erässä viides ajalla 8,13. Korte oli tyytyväinen, että sai kilpailla ensi kertaa urallaan EM-halleissa. Eroa neljänteen sijaan ja finaalipaikkaan jäi 0,11 sekuntia.

Kortteen hallikauteen mahtui kaikenlaisia takkuja, mutta aiemmin juostu oma ennätys 8,03 ja EM-välieräpaikka jättivät hyvän maun suuhun.

”Minä olen ollut valmis lopettamaan hallikauden vähän jokaisen kisan jälkeen, mutta kyllä kannatti lähteä EM-halleihin. Kisoihin on vaikea päästä, ja vielä vaikeampi oli mennä täällä välieriin. Nyt olin erän viides, kun neljä parasta meni finaaliin”, Korte sanoi.

Välierien isoin yllätys oli, että toinen ranskalainen Cyréna Samba-Mayela putosi finaalista. Hän voitti viime vuonna hallissa maailmanmestaruuden ajalla 7,78.

Jos Hurske onnistuu illalla, hänestä tulee ensimmäinen suomalaisnainen 60 metrin aitojen Euroopan hallimestarina.

Arto Bryggare voitti miesten aidoissa hallikultaa vuonna 1987 Liévinissä ja 1981 Grenoblessa, jossa juostiin vielä 50 metrin aitoja.

Elmo Lakka ei saanut rytmiään kohdalleen miesten 60 metrin aitojen välierissä. Lakka oli erässään seitsemäs ajalla 7,83.

Lauantaina alkuerissä Lakka juoksi 7,75.

”Veikkaan, että finaaliin pitää puhkaista 7,70 ja jopa viilailla sitä omaa kauden parasta”, Lakka sanoi alkueräjuoksunsa jälkeen.

Wilma Murto sai sunnuntaina kaulaansa seiväshypyn EM-kullan, jonka hän voitti lauantaina tuloksella 480 senttiä. Se on hallissa hypätty Suomen ennätys, vaikka virallisesti seiväshypyssä ei lasketa erikseen ulkona ja sisällä tehtyjä tuloksia.

Viime kesänä Murto voitti ulkona Euroopan mestaruuden SE-korkeudella 485.

Lue lisää: Wilma Murron valmentaja luottavaisena: Hyppy kantaa kesälläkin

Lue lisää: Wilma Murto voitti taas EM-kullan säkenöivällä esityksellä – vanhat seipäät olivat luottamuksen arvoiset

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat