Hopeaa hiihtänyt viestijoukkue sai mitalinsa ja iloitsi erityisestä hetkestä – HS seurasi kisapäivää

Iivo Niskasen tähdittämä viestijoukkue sai hopeamitalinsa perjantai-iltana Kranjska Gorassa. Timi Zajc hyppäsi suurmäen maailmanmestaruuden.

Yllätyshopeaa hiihtänyt Suomen miesten viestijoukkue Niko Anttola (vas.), Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola sai mitalinsa perjantai-iltana Kranjska Gorassa.

3.3. 13:01 | Päivitetty 3.3. 22:35

Suomi avasi mitalitilinsä Planican MM-kisoissa sivakoimalla hopeaa perjantaina hiihdetyssä miesten 4x10 kilometrin viestissä.

Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Niko Anttola saivat hopeamitalit kaulaan perjantai-iltana Kranjska Gorassa.

”Hienosti oli suomalaisia löytänyt myös tänne palkintojenjakoon. Huomaa, että sankoin joukoin on tultu Suomesta katsomaan kisoja, ja näköjään mitalikin maistui myös kannustusjoukoille”, Niskanen sanoi Ylelle.

”Kyllä se hyvältä tuntuu. Ei näitä vielä ihan liikaa ole tullut”, Anttola lisäsi.

Hakola ja Hyvärinen saapuivat Ylen haastattelupisteeseen hieman Niskasen ja Anttolan jälkeen.

”Hieno hetki. Ollaan tällä nuorisoporukalla unelmoitu viestimitalista ja nyt se oli vielä hopeinen. Vaikea sanoin kuvailla”, Hakola sanoi.

”Toki se oli minulle niin kuin esikoinen tämä mitali. On hienoa olla suomalainen urheilija. Suomi piti hienoa meteliä myös palkintojenjaossa. On se vaan erityinen hetki”, Hyvärinen lisäsi.

Lue lisää: ”Bile-Teemun” suu repi hymyä Iivo Niskasen jutuista ja muusta: ”Hirveästi ei ole ollut tapana hymyillä”

Lue lisää: Perttu Hyvärinen repesi täysin kesken palkintojenjaon – kertoo nyt, mistä oli kyse

Suomen (vas.), Norjan ja Saksan viestijoukkueet saivat mitalit kaulaansa perjantai-iltana.

Ladulla Hans Christer Holund karkasi ensimmäisellä osuudella muilta ja toi Norjan vaihtoon selvässä johtoasemassa. Hakola pysyi hyvin pääjoukon mukana läpi osuuden. Pääjoukossa oli mukana kahdeksan joukkuetta.

Hakola tuli vaihtoon neljäntenä ja lähetti matkaan Niskasen. Pääjoukon ero Norjaan on noin 26 sekuntia.

Niskanen hiihti hurjan osuuden ja karkasi muilta pääjoukon hiihtäjiltä. Niskanen toi viestin vaihtoon toisena ja päästi Hyvärisen matkaan ensimmäiselle vapaan osuudelle. Jahtaajat olivat reilun 38 sekunnin päässä. Norja oli Suomea edellä 24 sekuntia.

Lue lisää: ”Iivo myrkyttää loput” – Ristomatti Hakola paljasti Suomen karun strategian

Lue lisää: Norjalaisten villit ”Pärttu”-huudot sykähdyttivät – ”Kova juttu huomata, että meillä oli tukea muiltakin”

Lue lisää: Suomen uuden sankarihiihtäjän vanhemmat häkeltyivät: ”Jos vaikka aamulla tajuaisi, että ei tämä ollutkaan unta”

Lue lisää: Niko Anttolalle täysin taipunut Calle Halfvarsson avautui, ettei halunnut olla ankkuri

Suomen miesten viestijoukkue hiihti yllätyshopealle Planican MM-kisoissa. Iivo Niskanen (vas.), ankkuri Niko Anttola, Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola juhlivat maalissa.

Kolmannella osuudella Hyvärinen piti jahtaajat takanaan. Ero kasvoi välillä jopa suuremmaksi kuin se oli osuudelle lähdettäessä. Vaihdossa se oli puolen minuutin luokkaa. Norja oli minuutin karkumatkalla.

Viimeisellä osuudella muut eivät päässeet lähellekään Anttolaa missään vaiheessa. Takajoukoissa tyydyttiin ajoittain passailemaan ja Anttola sai ankkuroida Suomen maaliin viestin hopeamitalistina. Eroa Norjaan jäi 47 sekuntia.

Suomen edellinen arvokisamitali miesten viestistä tuli vuonna 2009 Liberecin MM-kisoista.

Joukkueen hiihtäjistä mitali on ensimmäinen aikuisten arvokisamitali sekä Anttolalle että Hyväriselle. Hakola on aiemmin voittanut sprinttiviestin MM-hopean kaksi vuotta sitten. Niskaselle arvokisamitali on yhdeksäs.

Lue lisää: Petter Northug uskoo Niko Anttolan henkilökohtaiseen MM-mitaliin jo vuonna 2025

Lue lisää: MM-sankari Niko Anttolalle lausuttiin enteelliset sanat syksyllä – piti itse vitsinä

Lue lisää: Iivo Niskanen toi sponsorituotteen Ylen tv-kuviin – hiihtotähdellä on siihen lupa

Lue lisää: Suomi sai uuden kultapojan – ja viesti­joukkueessa onnistui aivan jokainen

Lue lisää: Tilipäivä! Näin paljon Suomen miehet kuittasivat MM-mitalista

Slovenian Timi Zajc voitti suurmäen maailmanmestaruuden.

Slovenian Timi Zajc hyppäsi kotiyleisön riemuksi maailmanmestariksi perjantain kisapäivän päättäneessä mäkihypyn suurmäen kilpailussa.

Zajc kukisti Japanin Ryōyū Kobayashin 10,7 pisteellä. Pronssia sai Puolan Dawid Kubacki, kun maailmancupia johtava norjalainen Halvor Egner Granerud romahti avauskierroksen kolmannelta sijalta seitsemänneksi.

Niko Kytösaho sijoittui parhaana suomalaisena 28:nneksi. Ensimmäistä kertaa MM- tai olympiatasolla toiselle kierrokselle päässyt Eetu Nousiainen oli 30:s.

Antti Aallon (31:s) ja Vilho Palosaaren (46:s) kisa päättyi ensimmäisen kilpailuhypyn jälkeen.

Lue lisää: Timi Zajc hyppäsi suur­mäen MM-kultaa – suomalaisilla kaksi­jakoiset tunnelmat

Kisapäivän seuranta löytyy tämän artikkelin alaosasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat