Viestinaiset tyytyväisiä suoritukseen: ”Ei ollut realismia, että olisimme taistelleet voitosta”

Suomi jäi naisten viestin neljänneksi ja hävisi pronssin vain vajaalla kahdella sekunnilla.

Johanna Matintalo hiihti torstaina paljon väkevämmin kuin viime viikon sprintissä.

2.3. 18:13

Planica

Suomen kvartetti Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo ja Krista Pärmäkoski jäi niukasti neljänneksi MM-viestissä Planicassa. Eroa pronssille kiitäneeseen Ruotsiin jäi vajaat kaksi sekuntia.

Naiset olivat karvaasta nelossijasta huolimatta tyytyväisiä päivän antiin. Puheista oli pääteltävissä, ettei usko mitaliin ollut joukkueen sisällä kovin korkealla.

”Onnistuimme tänään. Ei ollut realismia, että olisimme taistelleet voitosta. En keksi, kuka meistä olisi voinut hiihtää paljoakaan paremmin. Kaikki hiihtivät omalla tasollaan hyvin, avausosuutta vienyt Matintalo totesi ja lisäsi olleensa tyytyväinen”, ettei ”pilannut viestiä”.

Matintalon mielestä oli kuvaavaa, että Suomi taisteli tasapäin loppuun asti ennakkosuosikkina pidetyn Ruotsin kanssa.

”Ja hävisimme heille silti vain muutaman sekunnin.”

Kakkososuudella irtiottoa yrittänyt Niskanen oli samaa mieltä kuin Matintalo. Hänen mielestään nelossija oli suomalaisille hyvä suoritus.

”En tiedä, uskoiko kukaan, että jäämme vain puoli minuuttia voitosta, taistelemme oikeasti loppuun asti mitalista ja meitä kovempina pidetty USA jää noin kauas. Teimme kaikkemme, mikä riittää. Olemme suoritukseen tyytyväisiä”, hän sanoi.

USA jäi Suomesta yli minuutin. Jenkkien avausosuuden hiihtäjä Hailey Swirbul kärsi pitovaikeuksista.

Kerttu Niskanen yritti karkuun- toisella osuudella.

Suomi oli kultamitaliväännössä aina Piipon eli kolmannen osuuden loppuun asti. Piippo väänsi vimmatusti, mutta joutui antautumaan ennakolta vahvempien Ingvild Flugstad Östbergin, Pia Finkin ja Frida Karlssonin lyödessä lisää puita uuniin.

Pärmäkoski yritti karistaa Ruotsin ankkuria Maja Dahlqvistia kannoiltaan. Ruotsalainen oli etevämpi loppukirissä.

”Hyvä onnistuminen kaikilta. Jokainen teki sellaisen suorituksen, mitä odotettiin, mutta sija oli harmittavasti neljäs”, maajoukkuevalmentaja Jussi Piirainen totesi.

”Olen ylpeä joukkueesta”, valmentaja jatkoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat