Camilla Richardsson juoksi Suomen ennätyksen EM-hallikisoissa: ”Valmentajaltani tulee sanomista”

Richardsson lunasti finaalipaikan parannettuaan Sandra Erikssonin nimissä ollutta Suomen ennätystä.

Camilla Richardsson oli hyvässä vauhdissa EM-hallikisoissa Istanbulissa torstaina.

2.3. 20:08 | Päivitetty 2.3. 21:09

Camilla Richardsson alitti EM-hallikisojen avauspäivänä ensi kertaa urallaan yhdeksän minuutin rajan sisäratojen 3 000 metrillä. Istanbulissa tuo aikaraja alittui torstaina komeasti, sillä Richardsson juoksi Suomen ennätyksen 8.53,60.

Richardsson iloitsi, että ennätys syntyi helpon tuntuisella juoksulla. Hän oli alkuerässään toinen ja jatkaa EM-kilpailua perjantaina loppukilpailussa.

”Tiedän, että valmentajaltani (Jukka Keskisalo) tulee sanomista, että juoksin liian kovaa viimeiset 400 metriä, koska se oli ihan turhaa, kun minulle oli varmistumassa jo paikka finaaliin”, Richardsson kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Hän näki väliajoista, että ennätys oli mahdollinen. Sisäratojen entinen SE-aika oli Sandra Erikssonin 8.54,06 vuodelta 2015.

”Aika harvoin tulee sellainen tilanne, että voi juosta Suomen ennätyksen”, Richardsson iloitsi.

Perjantain finaalissa on mukana 15 juoksijaa.

”Nyt oli sellainen kymppipäivä. Toivottavasti perjantainakin”, Richardsson sanoi.

Suomalaiset olivat Istanbulin juoksuradalla hyvässä vedossa, sillä Joonas Rinne juoksi hyvällä taktiikalla miesten 800 metrin lauantaisiin välieriin. Rinne veti juoksua lähes puoleen matkaan ja tuli maaliin toisena ajalla 1.50,13. Paikka maanosan 12 parhaan joukossa varmistui.

”Välierät oli se suuri tavoite. Olisin ollut tosi pettynyt, jos kisa olisi jäänyt tähän”, Rinne sanoi.

Heta Tuuri karsiutui korkeushypyn naisten finaalikilpailusta. Finaalipaikka olisi vaatinut Tuurilta ennätystä, sillä kahdeksan naista ylitti 191 sentin korkeudella olevan riman.

Tuurin tulos oli 182, kun kolme yritystä 187:stä toivat riman alas. Tammikuussa Tuuri hyppäsi Saksan Cottbusissa ennätyksensä 190.

”Oli ihan hyvä kunto ja sama fiilis kuin silloin kun hyppäsin 190, mutta nyt on ollut vauhdinjuoksun kanssa ongelmia”, Tuuri kommentoi.

Suomalaishyppääjistä Sini Lällä vetäytyi kilpailusta sairastumisen takia. Ella Junnilan hallikausi päättyi jo aiemmin nilkkavamman takia.

Karsintaan päättyi myös Eveliina Rouvalin kuulakisa. Hän oli 14:s tuloksella 16,26. Pari viikkoa sitten Rouvali voitti Suomen mestaruuden Helsingissä tuloksella 17,31.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat