Niko Anttolalle täysin taipunut Calle Halfvarsson avautui, ettei halunnut olla ankkuri

Ruotsin ankkuri oli täysin kyvytön hiihtämään Anttolan etumatkaa kiinni.

Calle Halfvarsson ei pitänyt ankkurin roolista. Kuva MM-kisojen yhdistelmähiihdosta.

3.3. 16:23

Ruotsin Calle Halfvarsson oli miesten viestissä ratkaisevassa osassa, mutta toisin kuin toivoi. Ankkuriosuutta hiihtänyt Halfvarsson oli mukana pääryhmässä, joka lähti matkaan puolisen minuuttia Suomen Niko Anttolan takaa.

Halfvarsson veti joukkoa osan ajasta, mutta keskittyi lähinnä passailemaan. Se pelasi Anttolan pussiin, kun ero ei kaventunut. Lopulta Anttola piti asemansa kakkosena vaivatta eikä perässä lähteneistä ollut haastamaan nuorta suomalaista.

Halfvarsson toi kisan jälkeisessä haastattelussa esiin tyytymättömyytensä tapaan, jolla Ruotsin joukkue rakennettiin. Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Ruotsin tähti sanoi Viaplayn haastettelussa, ettei olisi halunnut hiihtää ankkuriosuutta.

”Olen sanonut, että haluan perinteisen osuuden, mutta sitten valmentaja ilmoitti joukkueen ja oli vain hoidettava oma tehtävänsä ja hiihtää ankkurina. Jälkikäteen ajateltuna se ei mennyt hyvin”, Halfvarsson sanoi.

Lue lisää: Tilipäivä! Näin paljon Suomen miehet kuittasivat MM-mitalista

Halfvarssonin ankkurin paikan ratkaisi osaltaan se, että Edvin Anger ei mahtunut MM-kisanäyttöjensä kehnouden vuoksi joukkueeseen. Anger ankkuroi joukkuetta maailmancupissa helmikuun alussa, kun Ruotsi hiihti Toblachin maailmancupissa 4x7,5 kilometrin viestissä toiseksi.

”Jälkikäteen ajateltuna olisi ollut parempi, että William [Poromaa] olisi ollut ankkurina, Jens [Burman] toisella vapaan osuudella ja minä perinteisellä”, Halfvarsson sanoi.

Vapaata hiihti Ruotsin joukkueessa Halfvarssonin tapaan Poromaa, jolla oli kolmas osuus. Burman oli perinteisellä, kuten aloittaja Johan Häggström.

Joukkuekaverit eivät ainakaan saman tien lähteneet tukemaan Halfvarssonin ajatusta siitä, että hänen olisi pitänyt olla perinteisellä.

”Calle on näyttänyt yhdistelmähiihdossa, että osaa luistella. Ehkä olosuhteet olivat tänään vaikeammat”, Jens Burman sanoi.

Lue lisää: Suomalaismiljonääri iski silmänsä hiihtolupaukseen: ”Saa soittaa”

Lue lisää: Krista Pärmäkoski kommentoi lopettamispuheita naureskellen – ”Saatte odottaa huomiseen”

Lue lisää: Suomen mitalitili auki, viestimiesten nappionnistuminen toi hopean – HS seuraa MM-hiihtojen päivää

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat