Timi Zajc hyppäsi suur­mäen MM-kultaa – suomalaisilla kaksi­jakoiset tunnelmat

Niko Kytösaho sanoi, ettei hänelle jäänyt MM-kisoista mitään käteen. Eetu Nousiainen iloitsi historiallisesta paikastaan toiselle kierrokselle.

Slovenian Timi Zajc hyppäsi perjantai-iltana kotiyleisön riemuksi suurmäen MM-kultaa.

3.3. 20:21

Planican mäkimonttu räjähti perjantai-iltana suureen huutoon, kun Timi Zajc hyppäsi suurmäen maailmanmestariksi.

22-vuotias slovenialainen hyppäsi HS138-mäessä 137,5 ja 137 metrin hypyt ja kukisti Japanin Ryōyū Kobayashin 10,7 pisteellä.

Pronssia sai Puolan Dawid Kubacki. Maailmancupia johtava norjalainen Halvor Egner Granerud romahti avauskierroksen kolmannelta sijalta seitsemänneksi.

123 ja 128 metriä hypännyt Niko Kytösaho oli 28. sijallaan kilpailun paras suomalainen. Toista hyppyään hän piti ”ehkä napsun parempana kuin ekaa”.

Kun Kytösaholta kysyttiin suorituksen jälkeen Viaplayn haastattelupisteellä, mitä Planican MM-kisojen henkilökohtaisista kilpailuista jäi käteen, oli vastaus lohduton.

”Ei mitään. Tosi paljon alakanttiin odotuksiin nähden hyppäsin. Ei vaan päässyt kummassakaan mäessä sille tasolle, millä parhaimmillaan treeneissä pystyi hyppäämään”, Kytösaho sanoi.

30:nneksi suurmäen kilpailussa sijoittunut Eetu Nousiainen iloitsi pääsystään toiselle kierrokselle.

30:nneksi sijoittunut Eetu Nousiainen oli huomattavasti iloisemmissa tunnelmissa. Hän pääsi ensimmäistä kertaa toiselle kierrokselle MM-kisoissa tai olympialaisissa.

Nousiainen hyppäsi suurmäen kilpailussa 125,5 ja 119,5 metrin hypyt, joista jälkimmäistä 25-vuotias hyppääjä luonnehti ”alkureissun vedoksi”.

”Aika paljon pois keulalta tuossa, eikä oikein suksi [tullut] mukaan. Ensimmäiset 60 metriä keräiltiin kamoja ja katsottiin, mihin asti pääsee. Eihän sillä päässyt mihinkään”, hän sanoi Viaplaylla.

”Hyvä viikko ollut tässä isossa mäessä. Pakkohan se on olla tyytyväinen, kun uran paras sijoitus arvokisoissa – paitsi lentomäessä.”

Antti Aallon sekä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden helmikuun alussa voittaneen Vilho Palosaaren, 18, kisa päättyi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Aalto oli lopputuloksissa 31:s ja Palosaari 46:s.

”Ei se vielä hyvä hyppy ollut. Aikamoinen pettymys”, Aalto kuvaili 120 metrin hyppyään Viaplayllä.

92,5 metriin jäänyt Palosaari kertoi Viaplaylla olleensa vaikeuksissa Planicassa.

”Hirveän epävarma fiilis ollut koko ajan. Ei ole sitä normi-itseluottamusta ollut.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat