Kipinät lensivät, kun HIFK takoi huippu­tärkeän voiton Kärpistä

Sähköä jäi niin paljon ilmaan, että Oulussa on luvassa maukas uusintakohtaaminen lauantaina.

Otso Rantakari laukoi retropaita päällään HIFK:n avausmaalin Kärppiä vastaan.

3.3. 21:08 | Päivitetty 3.3. 21:52

HIFK–Kärpät 2–0

Yksi kauden kolmesta 125-vuotisottelusta oli HIFK:lle juuri sitä, mitä fanit odottivat. Jäähalli oli loppuunmyyty, 8 200 katsojaa, ja tunnelma sen mukainen.

Kaiken lisäksi IFK vei peliä, kaatoi Kärpät 2–0 ja jatkaa kamppailua pääsystä kuuden joukkoon.

Jos jääkiekossa voi saada niskalenkin vastustajasta, on IFK:lla sellainen Kärppiä vastaan. Kohtaaminen oli kauden viides, ja HIFK on vienyt sarjapisteet tylysti 12–3.

Keskinäiset pisteet ovat sellaista dominointia, ettei sitä pysty selittämään edes tuurilla tai parilla pomppukiekolla.

”Jokainen peli on ollut omanlaisensa, mutta en osaa nyt sanoa muuta kuin että nämä ovat olleet hyviä matseja. Ollaan oltu tunnetasolta aika korkealla”, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi.

”Pientä sattumaakin voi olla.”

Aavistus kotijoukkueen voitosta alkoi vahvistua, kun Iiro Pakarinen laukoi ylivoimalla 2–0-maaliin ajassa 34.16. Osuma oli Pakariselta taidokas näyte. Hän veti valelaukauksella Tommi Kivistön pois edestään ja laukoi alanurkkaan ohi Leevi Meriläisen.

”Oli kiihkeä ottelu. Hyvin tunnetta ja vauhtia. Paljon tapahtumia ja erikoistilanteita. Hieno perjantai-ilta, ja tunnelma oli katossa”, Pakarinen sanoi.

HIFK:n Victor Berglund ja Kärppien Arttu Hyry kohtasivat perjantaina Helsingissä.

Toinen erä oli kaikkiaan erinomainen IFK:lta, vaikka usein kakkoserät menevät sekavaksi, kun vaihtomatkat kasvavat. Vaikka stadilaiset tekivät vain yhden ylivoimamaalin, pysyi tavoitteellisuus koko ajan ykkösasiana.

Keskimmäiseen erään tuli myös ripaus koillisharhaa, kun IFK sai pelata kuusi minuuttia ylivoimaa. Kolmesta Kärppien kakkosesta Peter Tiivolan saama jäähy meni siihen rekisteriin, jossa tapauksen perään liitetään kysymysmerkki.

Kärppien maalille kertyi ruuhkaa ja nahinaa. Kuinka ollakaan, pienen tuuppimisen keskeltä Tiivolalle osui käteen arpalippu, jossa luki kaksi minuuttia jäähyä.

Alussa HIFK:n puolella näytti pahalta ja tuntui vielä pahemmalta. Kristian Vesalainen sai kiekon jalkaansa, kun ottelu ehti vanhentua vain kolme ja puoli minuuttia.

Vesalaisen tuskallinen klenkkaaminen suoraan pukuhuoneeseen kertoi, miltä tuntuu saada kiekko suojuksen viereen. IFK:n onneksi Vesalainen palasi kaukaloon noin kymmenen minuutin jääpussitauon jälkeen.

HIFK:n Ilari Melart valmistautui pysäyttämään Kärppien Tuukka Tieksolan.

Voitto nosti IFK:n enää neljän pisteen päähän Kärpistä. Kiekkoshow jatkuu keskinäisellä kohtaamisella Oulussa lauantaina.

Perjantai-illassa kipinät lensivät siihen tahtiin, että Oulussa on luvassa vähintään yhtä kiihkeä kohtaaminen.

”Kaiken näköistä tänään tapahtui, ja meillä oli minun mielestäni hyvä sietokyky tänään. Ei se ollut täydellistä meiltä, eikä se ollut tuomareiltakaan eikä vastustajalta”, Ville Peltonen sanoi.

Ja kuin vakuudeksi liekin palamisesta IFK-puolustaja Ilari Melart lensi suihkuun pelin päätyttyä, eikä suihkukomennukselta välttynyt Otto Karvinenkaan. Melart alkoi toimia kiekkopoliisina ilman laillisia valtuuksia ja otti syleilyynsä Karvisen. Tämän illan sähköllä olisi pitänyt valot päällä keskikokoisessa rivitalossa.

”Ihan helvetinmoinen kipinä jäi huomiseen [lauantain] peliin. Ihan niin kuin kaikkiin muihinkin”, Peltonen jatkoi.

Peltonen kävi tiukkaa isokirjaimista keskustelua otteluvalvoja Juha Pajusen kanssa. Kyseessä oli kuulemma normaali kehittämisprosessi, joka koskee koko kauden vaiheita. Ainakin valvoja sai kuulla selkeästi Peltosen asian.

Tämä nelikko, Pelicans, KalPa, Kärpät ja HIFK, jahtaa kolmea paikkaa kuuden joukossa välttääkseen pudotuspelien esikierroksen. Perjantain kierroksen jälkeen Pelicans, KalPa ja Kärpät ovat 95 pisteessä, HIFK nousi 91 pisteeseen.

Tausta

Viimeiset runkosarjaottelut

HIFK:

 • Lauantai 4.3. Kärpät–HIFK

 • Keskiviikko 8.3. SaiPa–HIFK

 • Perjantai 9.3. HIFK–TPS

 • Lauantai 10.3. JYP–HIFK

Kärpät:

 • Lauantai 4.3. Kärpät–HIFK

 • Keskiviikko 8.3. Kärpät–Ilves

 • Lauantai 11.3. Kärpät–Jukurit

KalPa:

 • Lauantai 4.3. KalPa–TPS

 • Tiistai 7.3. KalPa–Tappara

 • Perjantai 10.3. Pelicans–KalPa

 • Lauantai 11.3. KalPa–Lukko

Pelicans:

 • Lauantai 4.3. Pelicans–Ilves

 • Keskiviikko 8.3. Ässät–Pelicans

 • Perjantai 10.3. Pelicans–KalPa

 • Lauantai 11.3. SaiPa–Pelicans

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat