Suomi voitti viestihopeaa – Venäjällä kilpailua pidettiin tylsänä

Venäläistoimittajan mielestä vain Venäjä voi haastaa Norjan miesten hiihdossa.

Suomi juhli perjantaina miesten viestin MM-hopeaa.

3.3. 23:21

Maailman hiihtourheilun ongelma numero yksi on selvinnyt: MM-kisat ovat pilalla, koska Venäjä ei ole mukana.

Tähän tulokseen päätyi venäläisen Championat-lehden toimittaja Angelina Nikolajeva kolumnissaan.

Viimeinen niitti, ratkaiseva todiste, oli miesten 4x10 kilometrin viesti, jonka Norja voitti ylivoimaisesti. Tämä, Nikolajeva kynäilee, todistaa nykyhiihdon suuren ongelman.

"Tylsä kilpailu peilaa täydellisesti sitä, mitä miesten maastohiihdossa tapahtuu, kun Venäjä ei ole mukana: Norja dominoi täydellisesti, eikä muilla ole mahdollisuuksia.”

Norja voitti viestin ylivoimaiseen tyyliin ennen Suomea hopealla ja Saksaa pronssilla.

”Norja johti niin ylivoimaisesti, että Johannes Kläbo vain kävi 10 kilometrin hiihtolenkillä Sloveniassa ja sai tulla maaliin kauniisti Norjan lippu kädessään. Tämä jälleen kerran todistaa, että mikään muu joukkue maailmassa kuin Venäjä ei pysty haastamaan Norjaa.”

Voivottelun ja surkuttelun jälkeen Nikolajevalta irtoaa kehuja suomalaishiihtäjille. Iivo Niskasen suoritus toisella osuudella saa kehut, mutta ”käytännössä tuntematon” Niko Anttola saa isoimmat ylistykset.

”Anttolan suoritus oli näyttävä, sillä hän ei päästänyt haastajia lähelleen ja toi Suomen maaliin toisena.”

Venäjällä joudutaan odottamaan oman hiihtomahdin todistamista vielä tovin aikaa. Seuraavat MM-kisat suksitaan 2025, ja seuraavat talviolympialaiset ovat vuorossa vuotta myöhemmin. Sitä ennen maan pitää selvittää tiensä takaisin ylipäätään kilpailemaan kansainvälisiin tapahtumiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat