Markkasen koko talven huima putki katkesi rumassa tappiossa

Jazzin suomalaistähti oli jäänyt ilman kolmen pisteen koria viimeksi 49 ottelua aiemmin.

4.3. 6:06 | Päivitetty 4.3. 6:18

Lauri Markkasella oli vaikeaa, kun Utah Jazz aloitti yllätystappiolla kuuden ottelun vieraskiertueensa, koko NBA-kauden pisimpänsä.

Voitto luisui jo hyvissä ajoin Jazzin hyppysistä, ja Oklahoma City Thunder vei kamppailun selvästi 130–103. Tappio oli Jazzille kauden roimin.

Markkanen oli tuttuun tapaan joukkueensa tehokkain 20 pisteellä ja ylsi tupla-tuplaan ottamalla lisäksi kymmenen levypalloa.

Suomalaistähden harvinaisen komea putki kuitenkin katkesi, kun hän ei onnistunut kertaakaan kolmen pisteen heitossa. Niin oli käynyt viimeksi marraskuun alussa, peräti 49 ottelua aiemmin.

Markkanen yrittikin kaaren takaa vain viidesti, harvemmin kuin 16:een viime otteluun.

Markkasen peli oli tuskaa etenkin alussa. Thunderin pelaajat tulivat koko ajan iholle ja vartioivat häntä välillä kahden miehen voimin. Hän ei saanut ensimmäisessä vaihdossaan yhtään heittoa eikä ensimmäisellä neljänneksellä yhtään pistettä.

Ottelun puolivälissä Markkasella oli kasassa vasta kuusi pistettä. Tahti oli viemässä kohti hänen kauden huonointa pistesaalistaan eli alle 13:n.

Kun Markkasta ei saatu syötettyä heittopaikkoihin, hän alkoi puskea entistä hanakammin pallon kanssa korin alle. Se alkoi myös tuottaa tulosta.

Tauolta pukukopista palattuaan Markkanen teki runsaassa neljässä minuutissa yhtä monta pistettä kuin koko ensimmäisellä puoliskolla eli 24 minuutissa.

Markkasen aggressiiviset ajot korille alkoivat myös tuottaa hänelle runsaasti vapaaheittoja. Niistä hän pussitti lopulta kahdeksan 11:stä.

Vähintään 20 pisteen ottelu oli Markkaselle jo kauden 45. NBA:n tv-lähetyksen selostaja arveli, että suomalainen ei ollut joutunut näkemään yhtä paljon vaivaa rajan saavuttamiseen kertaakaan aiemmin.

Lähtökohtien piti olla Jazzille hyvät. Se tähyää yhä suoraan pudotuspelisijaan, kun taas Thunder on jäämässä pudotuspelikarsintojenkin ulkopuolelle ja oli hävinnyt viisi edellistä otteluaan. Lisäksi isäntien ykkösnimi, tähdistöottelussa Markkasen tavoin pelannut Shai Gilgeous-Alexander oli sivussa jo viidettä peliä peräkkäin.

Kolme kierrosta aiemmin Utahissa Markkanen oli ratkaissut voiton Thunderista jatkoajalla.

Lue lisää: Markkanen rohmusi 43 pistettä ja ratkaisi voiton jatkoajan viime sekunneilla

Silti Thunder oli tällä kertaa kaikessa parempi. Se onnistui 17 kolmosessa 43 yrityksellä, Jazz vain yhdeksän kertaa 29 yrityksellä. Thunder sai peräti 32 pistettä Jazzin pallonmenetyksistä, kun toiseen suuntaan tuli vastaavasti vain kuusi pistettä. Useimmin pallon menettivät Markkanen ja takamies Talen Horton-Tucker, kuudesti kumpikin.

Markkasen turhautuminen tuntui näkyvän tilanteessa, jossa hän ajoi donkille mutta tuli jälleen kerran rikotuksi. Hän yritti paiskata donkin koriin liian kaukaa liian laakana, niin että kulma oli mahdoton ja pallo pomppasi renkaasta voimalla korkeuksiin.

Markkanen ja Jazz saavat revanssin jo sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat uudestaan samassa paikassa. Ottelu alkaa Suomen aikaa maanantaiaamuna kello 2.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat