Jon Sallinen laski MM-hopeaa lumikourussa, huima viimeinen lasku ratkaisi

Jon Sallinen sijoittui toiseksi Georgian Bakurianissa pidettävissä MM-kisoissa.

Jon Sallinen onnistui MM-kisoissa. Jon Sallinen kuvattuna Georgian Bakurianissa.

4.3. 10:28 | Päivitetty 4.3. 13:11

Suomen Jon Sallinen sijoittui toiseksi freestylen MM-kisojen lumikourussa Georgian Bakurianissa. Maailmanmestaruuden voitti Kanadan Brendan Mackay pistein 97,25.

Sallisen pisteet olivat 95,75. MM-pronssin saavutti Yhdysvaltain Alex Ferreira pistein 93,00.

Kisa käytiin sumuisessa, tuulisessa ja sateisessa säässä, Ski Sport Finland kertoo tiedotteessa.

Ensimmäisen laskun jälkeen johdossa oli Mackay 94,00 pisteellä. Sallinen oli toisena 90,00 pisteellä.

Toisessa laskussa Sallinen tuskaili vauhtien kanssa, tiedotteessa kerrotaan. Epäonnistuneesta laskusta Sallinen keräsi vain 26,50 pistettä.

Kolmannella kierroksella Ferreira ansaitsi 93.00 pistettä ohittaen Sallisen. Myös Kanadan Simon D’Artois ohitti suomalaisen. Sallisen vastaus kolmannella laskullaan oli huima: 95,75 pistettä ja kärkipaikka. Mackay pystyi vielä kiristämään ja sai MM-kultaan vieneet 97,25 pistettä.

"Koetin olla ottamatta stressiä ja keskityin vain vikaan laskuun. Pidän itseni kasassa siten, että koetan olla miettimättä, mitä tapahtui ja menivätkö muut ohi. Laitan tavoitteet ennen kisaa enkä mieti tulosta. Ihan fiiliksissä oon”, Sallinen kertoi etäyhteydellä järjestetyssä mediatilaisuudessa kisan jälkeen.

Sallinen voitti tammikuussa ensimmäisen kerran maailmancupin kilpailun ja sai myös kutsun X Games -kutsukilpailuun, jossa hän sijoittui superpipen kolmanneksi.

Jon Sallinen sijoittui toiseksi freestylen MM-kisojen lumikourussa.

Sallisen nousu MM-hopealle on melkoinen saavutus loukkaantumiskierteiden jälkeen. Viime talven Pekingin olympialaisiin hän osallistui, vaikka vain paria kuukautta aiemmin hän oli kaatunut ja murtanut jälleen solisluunsa Coloradossa harjoituksissa.

”Oli huono keli, mutta minusta tuntui turvalliselta hypätä temppua kisassa. Temppu pyöri kuitenkin yli ja putosin suoraan solisluun päälle. Luu murtui ruuvin kohdalta”, Sallinen kertoi HS:lle.

Tämä oli jo neljäs kerta, kun Salliselta murtui sama vasemman käden solisluu. Käsi leikattiin kaksi vuotta sitten, ja luuhun kiinnitettiin rautainen tukiruuvi.

Olympialaisissa epäonni jatkui: Sallinen törmäsi avauslaskussaan epäonnistuneen hypyn seurauksena kameramieheen ja loukkasi ainakin jonkin verran olkapäätään.

Sallinen kilpaili halfpipen karsinnassa. Loppukilpailuun pääsi 12 laskijaa, mutta Sallinen kaatui molemmissa laskuissaan ja jäi karsinnan viimeiseksi sijalle 23.

Oikaisu 4.3. kello 12.27: Vaihdettu artikkelin pääkuva. Kuvassa ei ollut Jon Sallinen vaan Simon d'Artois.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat