Lewis Hamilton voitti kiistan: nenäkoru pysyy paikoillaan F1-kisoissa

Lewis Hamilton on kiistellyt korujen pitämisestä Kansainvälisen autourheiluliiton kanssa.

Lewis Hamiltonin ei tarvitse poistaa nenäkoruaan F1-kisoissa.

4.3. 16:16 | Päivitetty 4.3. 16:20

Formula ykkösten korukielto puhutti viime kaudella ja etenkin Mercedes-tallin Lewis Hamilton oli napit vastakkain Kansainvälisen autourheiluliiton (Fia) kanssa.

Nyt Hamilton on saanut poikkeusluvan nenäkorulleen eli hän voi pitää sitä ajaessaan F1-osakilpailuissa. Fia on hyväksynyt, että korun poistaminen voisi tehdä kosmeettisen haitan Hamiltonille.

Asiasta kertoo muun muassa The Independent.

Fia julkaisi tiedotteen, jonka mukaan F1-tuomarit ovat kuulleet Mercedes-tallin edustajia ja saaneet Mercedeksen lääkäreiltä lausunnon, jossa pyydetään poikkeuslupaa.

”Tuomarit konsultoivat Fian lääkintäväkeä, jotka perehtyivät lausuntoon, tutkivat kuljettajan ja yhtyivät lausunnossa esitettyyn mielipiteeseen”, tiedotteessa todetaan.

”Olemme päättäneet, että emme ryhdy jatkotoimiin, koska laitteen [nenäkorun] jatkuvat irrotusyritykset saattavat aiheuttaa kosmeettisen haitan.”

Viime kaudella Hamilton myönsi, hetkeksi, tappionsa ja otti pois nenäkorunsa heinäkuun Silverstonen osakilpailussa, mutta kolme kuukautta myöhemmin Singaporessa nenäkoru oli taas paikoillaan. Hamilton perusteli asiaa sillä, että hän oli kärsinyt tulehduksesta.

Lue lisää: Formula 1 potee pahimman luokan ähkyä – näin se näkyy alkavalla kaudella

Lue lisää: Fernando Alonso, 41, paljasti erikoisen tiedon – ajoi F1:ssä kädet murtuneena

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat