Ristomatti Hakola valotti suunnitelmia uran jatkosta

Ristomatti Hakola antoi ymmärtää, että hiihtoura jatkuu tämän kauden jälkeen. Miehen jatkolla on spekuloitu.

Ristomatti Hakolan hiihtoura on jatkumassa tämän kauden jälkeen.

4.3. 18:07

Suomen hiihtomaajoukkueessa on kaksi urheilijaa, joiden uran jatkumisella on tämän kauden aikana spekuloitu paljon.

Näistä Krista Pärmäkoski pettyi Planican MM-kisoissa, mutta Ristomatti Hakola kuului joukkueeseen, joka otti yllättäen hopeamitalin 4x10 kilometrin viestissä. Se oli Pohjois-Satakunnan verbaalinerolle valtava palkinto vaikean kauden jälkeen.

”Onko välivuosi tulossa?” Hakola kysyi perjantaina viestin palkintojenjaon jälkeen – ikään kuin ei tietäisi, ettei kaudella 2023–2024 järjestetä hiihdon arvokisoja.

”Keväällä alkaa treenaaminen ensi kautta kohti”, Hakola vahvisti.

Sanoman tietojen mukaan Hakolalta ei sunnuntain 50 kilometrillä (p) nähtäisi edes uran viimeistä arvokisastarttia, mikä tarkoittaa jatkoa vähintään Trondheimin MM-kisoihin 2025. Ja niistähän on enää vuosi Pohjois-Italian olympiakisoihin.

Esimerkiksi Iivo Niskanen on sanonut jatkavansa ainakin kevääseen 2026, eikä Perttu Hyvärisenkään viiksien takana muhi lopettamisajatuksia

”Mutta eihän tämä kivaa ole, jos harjoituskausi toisensa perään on näin vaikea ja vaikeudet jatkuvat kilpailukaudella”, viime vuosina paljon ja erittäin väärään aikaan sairastellut ja loukkaantumisistakin kärsinyt Hakola sanoi.

Harjoitusohjelmat hänelle kirjoittaa nykyään maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen.

”Mutta voihan se olla niinkin, että kun tulisi se ihan optimaalisin treenikausi kilpailukauden alkuun asti, niin kaikki menisikin vihkoon”, Planicassa uransa toisen arvokisamitalin saavuttanut Hakola nauroi.

Krista Pärmäkoskelta odotettiin lauantaina jopa lopettamisilmoitusta. Sellaista ei kuitenkaan saatu.

Pärmäkoskelta odotettiin lauantaina Planicassa jopa ilmoitusta uran päättymisestä tänä keväänä. Sellaista ilmoitusta ei saatu, ja syy lienee kaikessa yksinkertaisuudessaan se, ettei Pärmäkoski suunnittele lopettamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat