Nuori Yhdysvaltojen kvartetti yllätti joukkuemäessä – Niko Kytösaho myönsi rehellisesti Suomen epäonnistumisen

Suomi karsiutui ensimmäisenä joukkueena toiselta kierrokselta MM-kilpailuissa.

Niko Kytösaho sanoi Suomen epäonnistuneen.

4.3. 19:37

Planica

Suomen Eetu Nousiainen, Vilho Palosaari, Antti Aalto ja Niko Kytösaho pettyivät pahasti Slovenian Planicassa järjestettävien pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailujen joukkuemäessä.

Kvartetilla oli ainekset vähintään kahdeksanteen sijaan eli toiselle kierrokselle, mutta Yhdysvaltojen nuori joukkue pääsi yllättämään suomalaiset ja nappasi toisen kierroksen paikan peräti 13,6 pisteen erolla.

”Katsoin, että eroa eteenpäin on paljon ja pitää taikoa jotain. Latasin niin paljon kuin lähti”, ankkuri Kytösaho kuvaili lähtökohtia hyppyynsä.

Hän laskeutui 124,5 metriin.

”Tekniikka ei pitänyt. Tiesin, että perushyppy ei riitä.”

Kytösahon jälkeen Japanin supertähti Ryoyu Kobayashi naulasi 133 metrin hypyllä maalleen jatkopaikan. Suomi kävi taistelunsa etenkin Yhdysvaltoja vastaan, mutta hävisi. Kytösaho ei lähtenyt arvuuttelemaan jenkkien yllätyksellä vaan oli rehellinen Suomen tasosta.

”Hyppäsimme helvetin huonosti. Jos olisimme hypänneet joukkueena omalla tasolla, olisimme olleet helposti toisella kierroksella. Jokaisen olisi pitänyt venyä vähän.”

Nousiainen leiskautti ensimmäisessä ryhmässä 125 metriä ja piti tuossa vaiheessa Yhdysvallat sekä Japanin takanaan.

”Olisi ollut paikka laukoa, mutta pikkuisen röyhäsi kummulla. Menetin siinä metrejä.”

Ensimmäistä kertaa aikuisten MM-joukkuemäessä hypännyt Palosaari jäi toisessa ryhmässä 116,5 metriin. Suomi putosi Japanin taakse.

”Siihen samaan reikään putosin mihin aiemminkin”, suurmäessä tuskaillut Palosaari sanoi.

Hän on 18-vuotiaana Suomen joukkueen kuopus ja opintomatkalla. Yhdysvaltojen kvartetissa hyppäsi kolme tällä vuosituhannella syntynyttä, joista ankkuri Erik Belshaw on Palosaaren ikätoveri. Keski-iältään Yhdysvaltojen kvartetti oli pari vuotta Suomea nuorempi.

Kolmannessa ryhmässä takuuvarma arvokilpailusuorittaja 27-vuotias Aalto epäonnistui ja jäi 117 metriin. Suomi putosi Yhdysvaltojen taakse yhdeksänneksi.

”Tosi vaisuksi jäi”, Aalto myönsi.

Nousiainen antoi tunnustusta kilpailijamaille, joista Yhdysvaltojen lisäksi Sveitsikin olisi voinut olla Suomen haarukassa.

”Muitten maittein pojat vetivät hyvin. Jenkit antoivat hyvän taistelun ja paransivat tähän päivään. Hatunnosto heille.”

Suomi sijoittui yhdeksänneksi joukkuemäessä myös kaksi vuotta sitten.

Kilpailu on vielä kesken.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat