HIFK:n Kristian Vesalainen laittoi Kärpät siltaan tehoin 1+3

Vesalainen sai perjantaina osuman kiekosta, mutta lauantaina isku ei enää edes tuntunut.

Kristian Vesalainen johti Kärppien kaatoa.

4.3. 20:22

Oulu

Moni HIFK:n seuraaja säikähti pahasti perjantaina, kun huippuvireinen Kristian Vesalainen sai Kärppien Topi Niemelän vedon jalkaansa ja ontui kivusta irvistäen pukuhuoneeseen.

Vesalainen kuitenkin palasi kaukaloon kesken pelin, ja lauantaina hän iski mahtitehot 1+3 joukkueiden kohdatessa uudestaan, tällä kertaa Oulussa.

”Kiekko osui polven sivuun hermoon. Jalasta lähti tunto ja se meni pois alta vähäksi aikaa. Ei ole mitään vakavaa, ja tänään isku ei tuntunut enää ollenkaan”, Vesalainen kertoi.

HIFK johti peliä jo 4–0, mutta Kärpät kehitti kolmanteen erään viime aikoina tutuksi tulleen kirinsä. Lopulta HIFK otti huipputärkeän 4–3-voiton kiihkeässä kamppailussa suorista pudotuspelipaikoista.

”Olo on helpottunut. Kolmas erä oli meillä vähän heikompi. Mutta pitää antaa respektiä Kärpille, että laittoi noin kovasti lopussa kampoihin. Noin ei saisi käydä meidän pelille.”

HIFK:n ykkösketju Vesalainen–Juha JääskäIiro Pakarinen oli kahdessa ensimmäisessä erässä täysin pitelemätön. Kolmikko iski yhteistehot 4+4.

”Olen tyytyväinen, miten olemme pelanneet ja löytäneet yhteisen kemian. Painamme tosi kovasti hommia ja nyt oli hyvä peli meiltä.”

Vesalainen siirtyi HIFK:hon kesken kauden. Alun jälkeen tahti on kiihtynyt kovasti. Tammikuun jälkeen Vesalainen on summannut 13 ottelussa tehot 7+11=18.

HIFK onnistui kaatamaan Kärpät kahdesti viikonloppuna. Se tarkoittaa, että helsinkiläisten haave kuuden joukkoon ja suoraan pudotuspelipaikkaan yltämisestä elää vahvasti. Kärpät ja Pelicans ovat vain pisteen päässä helsinkiläisistä, kun joukkueilla on jäljellä kahdesta neljään ottelua. KalPa on lauantain jälkeen kaksi pistettä edellä

HIFK:lla pelejä on pelaamatta vielä kolme. Vastaan ensi viikolla asettuvat SaiPa, TPS ja JYP. Kolmikosta ainoastaan TPS n on pudotuspelijoukkue, joten asetelmat viimeiseen viikkoon ovat helsinkiläisittäin lupaavat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat