Vain 16-vuotias hämmästytti 90 kilometrin Vasaloppetissa – ”Noin hyvä ei saisi vielä olla”

Alvar Myhlback sai osallistua Vasaloppetiin poikkeusluvalla.

Vasaloppetin lähdössä kävi melkoinen kuhina.

5.3. 16:23

Ruotsalaisesta Alvar Myhlbackista, 16, tuli sunnuntaina nuorin hiihtäjä, joka on osallistunut 90 kilometrin Vasaloppetiin Ruotsissa. Kyseessä ei ollut pelkkä osallistuminen, sillä hän sijoittui kahdeksanneksi ajallaan 3.38.00.

Vasaloppetissa oli tänä vuonna 15 800 osallistujaa.

Myhlback sai Ruotsin hiihtoliitolta poikkeusluvan, sillä Ski Classics -sarjaan kuuluvaan Vasaloppetiin osallistujan olisi pitänyt syntyä vuonna 2004 tai aiemmin. Myhlback on syntynyt vuonna 2006.

”Noin hyvä ei saisi olla vielä 16-vuotiaana. Se on lähes epäinhimillistä. Tämä on ainutlaatuista”, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n asiantuntija Mathias Fredriksson toteaa.

Myhlback itse totesi kisan jälkeen olevansa onnellinen.

”Kaikki meni vihdoin hyvin. Tuntuu hyvältä, että olen siellä missä haluankin olla ja se on juuri niin hyvää kuin vain voi olla”, Myhlback sanoi.

Vasaloppetin voitti ruotsalainen Emil Persson. Hän on ensimmäinen ruotsalainen Vasaloppetin voittaja sitten vuoden 2012. Perssonin aika oli 3.37.43 eli vain 17 sekuntia parempi kuin Myhlbackilla.

Naisten ykkönen oli norjalainen Emilie Fleten, aika 4.04.08. Hiihdon MM-kisoissa lauantaina 30 kilometrin kilpailuun osallistunut (kymmenes) Norjan Astrid Øyre Slind sijoittui viidenneksi.

Emil Persson tuuletti tultuaan ensimmäisenä maaliviivan yli.

Emilie Fleten juhli naisten kisan voittoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat