Naisleijonien pelaajat kuulivat Pasi Mustosen rajuista syytöksistä – eivät halua kommentoida

Naisten maajoukkueen ex-luotsi Pasi Mustonen syyttää kahta pelaajaansa, Eveliina Mäkistä ja Minttu Tuomista, yrityksestä ”tuhota maajoukkue”. Sanoma tavoitti pelaajat.

Pasi Mustonen esitti rajuja syytöksiä Eveliina Mäkiselle ja Minttu Tuomiselle.

5.3. 17:26

Naisten jääkiekkomaajoukkueen entinen päävalmentaja Pasi Mustonen laukoi rajuja syytöksiä MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa sunnuntaina.

Naisleijonia vuodesta 2014 aina helmikuuhun 2022 asti luotsannut Mustonen muun muassa väitti, että maalivahti Eveliina Mäkinen ja puolustaja Minttu Tuominen yrittivät ”tuhota maajoukkueen” Pekingin olympialaisissa.

”He saapuivat tuhoamaan joukkueen sisältä päin. He saapuivat tuhoamaan omien joukkuekaveriensa unelman. Olisimme voineet mennä finaaliin”, Mustonen väitti.

Mäkinen oli joukkueen kolmosvahti, Tuominen yksi tärkeimpiä pakkeja.

Mustonen ei maininnut heitä nimeltä, mutta teki selväksi, keitä hän tarkoitti. Mustonen puhui ”kahdesta Pelaajayhdistyksen hallituksen jäsenestä”. Mäkinen ja Tuominen ovat hallituksen ainoat naisjäsenet.

Minttu Tuominen.

Sanoma tavoitti Mäkisen ja Tuomisen. He pelaavat Pohjois-Amerikassa PHF-liigaa newjerseyläisen Metropolitan Rivetersin riveissä. Kumpikaan ei halunnut kommentoida Mustosen väitteitä.

”En ole halunnut käydä tätä keskustelua julkisesti missään vaiheessa enkä halua sitä tehdä tässäkään kohtaa”, Tuominen sanoi.

Hän vetosi Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek) tekemään raporttiin, joka on tällä hetkellä Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunnan käsiteltävänä. Tuominen ja Mäkinen lukeutuvat niihin kuuteen entiseen tai nykyiseen maajoukkuepelaajaan, jotka Suekin raportissa syyttävät Mustosta epäasiallisesta tai epäreilusta toiminnasta maajoukkueen päävalmentajana.

”Haluamme antaa kurinpidolle työrauhan”, Tuominen sanoi.

Samalla linjalla on myös maalivahti Mäkinen.

”En halua käydä tätä keskusteltua julkisesti”, hän totesi.

Eveliina Mäkinen.

Pelaajia edustava asianajaja Matti J. Huhtamäki torjui Huomenta Suomen lähetyksessä Mustosen syytökset ja piti niitä täysin asiattomina.

”Minun päämieheni eivät ole tuhonneet mitään. On rehellisesti sanoen surullista ja säälittävää mustamaalata asianomistajia”, Huhtamäki sanoi MTV:llä.

Suomi saavutti Pekingin olympialaisista lopulta pronssia. Päävalmentaja Mustonen lähti kisoista kotiin avausottelun jälkeen ja kertoi syyksi vaimonsa sairastumisen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat