Valtteri Bottas yllätti vahvalla lähdöllään: ”Nyt osui nappiin”

Suomen F1-ässä naarasi heti neljä MM-pistettä.

Valtteri Bottaksen vauhti oli hyvää.

5.3. 19:44

F1-kuski Valtteri Bottas yllätti kaikki Bahrainin GP:ssä sunnuntaina. Hänen lähtönsä oli koko porukan paras, sillä hän paransi sijoitustaan avauskierroksella peräti neljä sijaa. Hän nousi sijalta 12 sijalle kahdeksan, jolla tuli myös maaliin ja nappasi Alfa Romeolle neljä MM-pistettä.

Viime kaudella lähdöt olivat myrkkyä suomalaisen kisoille ja hän sotki osakkeensa usein jo kisan alussa.

”Nyt lähti viivalta hienosti. Ensimmäinen kierros oli tosi hyvä – vihdoinkin”, Viaplayn asiantuntija Mika Salo kommentoi.

Bottas itsekin oli tyytyväinen.

”Oli hyvä lähtö. Nyt osui nappiin. Olemme tehneet lähtöjen eteen paljon töitä. Tuollaisen se vaatisi melkein joka kisassa. Koska keskikikastissa on niin tasaista, ei ole helppoa nousta, jos putoaa lähdössä”, Bottas sanoi Viaplaylle.

”Kisa oli onnistunut. Päivän vauhdillamme ei olisi pystynyt paljon parempaan. Edellä olleilla autoilla oli enemmän kyytiä, joten maksimoimme tuloksen.”

Bottas joutui lopussa vielä lujille, kun Alpinen ranskalaiskuski Pierre Gasly jahtasi häntä.

”Meni liian tiukille. Virtuaalisen turva-auton jälkeen he pystyivät katsomaan, etten pysähtynyt varikolle ja tehnyt vastakkaista ratkaisua. Kaikki oli pelissä ja jos matkaa olisi ollut yksi kaksi kierrosta enemmän, Gasly olisi tullut ohi”, Bottas kommentoi.

Bahrainin kauden avauskisa oli Red Bullin näytöstä. Max Verstappen voitti ennen Sergio Pereziä. Aston Martinin Fernando Alonso oli kolmas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat