NBA:n super­tähti kaunisteli tilastojaan härskillä tempulla

Giannis Antetokounmpo esitti erikoisen tempun ottelun loppuhetkillä Washington Wizardsia vastaan.

Milwaukee Bucksin Giannis Antetokounmpo (vas.) on NBA:n kirkkaimpia tähtiä. Washington Wizardsin Corey Cispert yritti puolustaa sunnuntain ottelussa.

6.3. 8:55 | Päivitetty 6.3. 13:09

Kreikkalainen Giannis Antetokounmpo on koripallosarja NBA:n kirkkaimpia tähtiä, mutta se ei tarkoita, etteikö omien tilastojen kaunistelu kiinnostaisi.

Milwaukee Bucksissa Antetokounmpo on tehnyt tällä kaudella keskimäärin 31,2 pistettä ja ottanut 11,9 levypalloa ottelua kohti. Pistetilastossa hän on neljäntenä ja levypallotilastossa kakkosena.

Sunnuntain kierroksella sarjaa johtava Bucks kaatoi Washington Wizardsin lukemin 117–111, ja Antetokounmpo oli ottelun tähti tekemällä tripla-tuplan eli kaksinumeroiset lukemat kolmessa eri tilastossa. Hän heitti 23 pistettä, antoi 13 koriin johtanutta syöttöä ja otti kymmenen levypalloa.

Levypallotilaston kaunisteleminen tapahtui tosin varsin häikäilemättömällä tavalla.

Antetokounmpo nappasi yhdeksännen levypallonsa, kun pallo putosi hänen syliinsä 11 sekuntia ennen päätössummeria. Vaikka ottelu oli ratkennut, mies lähti vielä kuljettamaan palloa vauhdilla kohti hyökkäyspäätä.

Yksikään Wizardsin pelaaja ei yrittänyt pysäyttää Antetokounmpoa, koska kirjoittamattomiin sääntöihin kuuluu, ettei tuollaisessa tilanteessa enää tehdä koria. Ei tehnyt Antetokounmpokaan.

Sen sijaan hän pysähtyi Wizardsin korin alle ja heitti pallon levyn kautta itselleen. Näin tilastoihin saatiin kymmenes levypallo ja Antetokounmpolle kauden neljäs tripla-tupla.

Oikaisu kello 13.09: Antetokounmpo on levypallotilastossa toisena, ei ykkösenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat