Naisten MM-kisojen järjestäjät vaativat Fifaa hylkäämään saudi­sponsorinsa

Australia ja Uusi-Seelanti eivät hyväksy Visit Saudia ihmisoikeussyistä.

Australia järjestää yhdessä Uuden-Seelannin kanssa jalkapallon naisten MM-kisat kesällä 2023. Kisojen pelipallo esiteltiin tammikuussa.

6.3. 20:49

Jalkapallon naisten MM-kisojen järjestäjämaat Australia ja Uusi-Seelanti vaativat Kansainvälistä jalkapalloliittoa (Fifa) hylkäämään saudiarabialaisen sponsorinsa, brittilehti The Independent kertoo.

Australia ja Uusi-Seelanti eivät hyväksy naisten oikeuksia polkevan Saudi-Arabian valtiollista matkailujärjestöä Visit Saudia MM-kisojen kumppaniksi ihmisoikeussyistä.

Helmikuussa selvisi, ettei maiden jalkapalloliittoja kuultu ennen suunnitelmia tuoda Visit Saudi MM-kisoihin. Sekä Football Australia että New Zealand Football ovat yhä tietämättömiä asiasta, vaikka ne ovat olleet yhteydessä Fifaan.

Australian jalkapalloliiton toimitusjohtaja James Johnson kehottaa The Intependentin mukaan Fifaa hylkäämään suunnitelmat Saudi-Arabiasta kisojen kumppanina.

”Olemme neuvotelleet asiasta keskeisten sidosryhmien kanssa, ja meillä on valtava yksimielisyys siitä, että tämä kumppanuus ei ole linjassa visiomme kanssa, eikä se vastaa odotuksiamme”, Johnson sanoo.

Fifa ei ole myöntänyt tai kieltänyt sopimuksen olemassaoloa. Lukuisat tähtipelaajat, kuten Yhdysvaltain Alex Morgan ja Hollannin Vivianne Miedema, ovat kritisoineet ankarasti saudiarabialaisen kumppanin valintaa naisten MM-kisoille.

MM-kisat alkavat 20. heinäkuuta ja päättyvät 20. elokuuta. Kisoissa on mukana 32 maata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat