Kikkailumaalien erikoismies iski taas NHL:ssä – maila­tekniikka hipoi täydellisyyttä

Trevor Zegras tekee maaleja erikoisilla kikoilla.

Trevor Zegras (vas.) juhli maaliaan tiistai-iltana.

8.3. 8:23 | Päivitetty 8.3. 10:41

Anaheim Ducksin yhdysvaltalaishyökkääjä Trevor Zegras teki tiistai-illan NHL-kierroksen näyttävimmän maalin.

Ottelussa Seattle Krakenia vastaan Zegras sai pystysyötön maalin edustalle, otti kiekon haltuun, laittoi mailansa jalkojensa väliin ja kiepautti kiekon maalin yläkulmaan. Mailatekniikka oli vahvasti hallussa.

Zegras, 21, on aiemminkin kunnostautunut näyttävien maalien tekijänä tai alustajana.

Joulukuussa 2021 Zegras otti maalin takana kiekon mailansa lapaan ja ”heitti” kiekon maalin yli: maalin edustalla Sonny Milano iski kiekon ilmasta verkkoon ohi Buffalon hölmistyneen maalivahdin Ukko-Pekka Luukkosen.

Zegrasin bravuuri onkin kiekon ottaminen mailanlapaan ja tehdä ilmaveivimaaleja, kuten Mikael Granlund aikanaan Venäjän verkkoon MM-kisoissa. NHL:ssä maaleista käytetään termiä ”lacrosse-tyylinen” maali. Lacrossessa on haavimainen maila.

Viime marraskuussa Zegras teki myös komean ilmaveivimaalin, mutta valmentajan haastettua maalin, se lopulta hylättiin paitsiona.

Zegras on tällä kaudella pelannut 63 ottelua, joissa hän on tehnyt 20 maalia ja antanut 33 maalisyöttöä.

Tiistai-iltana Zegrasin komea maali ei kuitenkaan tuonut voittoa, sillä Eeli Tolvasen edustama Seattle Kraken voitti 5–2. Myös Tolvanen teki ottelussa maalin.

Oikaisu klo 10.37: Korjattu Seattle Kraken -nimi oikeaan muotoon. Nimi oli aiemmin artikkelissa virheellisesti muodossa Seattle Kranken.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat