Laturaivo leimahti Vasaloppetissa: Suomalainen ja norjalainen nahistelivat, lopulta sauva sai kyytiä

Raaka laturaivo leimahti klassikkokilpailussa.

Maineikkaassa Vasaloppet-hiihdossa koettiin ankaraa laturaivoa. Kuvituskuva sunnuntain kilpailusta.

8.3. 12:03

Tunteet kävivät todella kuumina perinteisen Vasaloppet-hiihdon aikana sunnuntaina Ruotsissa.

Nya Åland -lehti kertoo kipakasta välikohtauksesta suomalaisen Isac Holmströmin ja norjalaisen Mathias Aas Rolidin välillä.

Holmströmin mukaan norjalainen oli tarttunut hänen sauvaansa ja katkaissut sen kesken kilpailun.

”Hän oli eläimellinen. Hän runnoi sauvaa kolme kertaa polveaan vastaan ennen kuin onnistui katkaisemaan sen, Holmström, 27”, kertoi Nya Ålandille.

”Tuo oli sellainen teko, että hänen ei pitäisi enää saada kilpailla. Hän on vaarallinen henkilö”, hän jatkoi.

Vasaloppet on 90 kilometriä pitkä, ja se sauvotaan yhteislähtökilpailuna.

Sauvan katkomista olivat edeltäneet jonkinlaiset nahinat ja sen jälkeen vielä kontakti aiemmin matkan aikana.

Aas Rolid kertoi myöhemmin Nya Ålandille, että Holmströmin ”taklauksessa” toinen hänen suksistaan ja hänen päässään olleet lasit olisivat vaurioituneet.

Norjalaisen raivokohtauksen takia Holmström hävisi tietenkin aikaa. Hän sai käyttöönsä uuden sauvan, mutta ensimmäinen korvaava sauva ei ollut hänen oma varasauvansa. Vasta jonkin ajan kuluttua hän sai käyttöönsä oman varasauvansa.

Holmström suksi lopulta 55. sijalle, joka oli kilpailun paras suomalaissijoitus. Aas Rolid oli maalissa 43:s.

Norjalaista vastaan tehtiin protesti kilpailun jälkeen. Holmströmin mukaan sauvankatkomiselle oli todistajia.

Holmströmin mukaan Aas Rolid olisi kilpailun jälkeen kiistänyt tapahtumat. Holmström kertoi, että kilpailun tuomaristo katsoi, että kyseessä oli sana vastaan sana -tilanne.

Nya Åland tavoitti myöhemmin Aas Rolidin. Hän pahoitteli tapausta ja sanoi tunteiden ottaneen vallan hänestä. Norjalainen vakuutteli, ettei hän tee vastaavaa enää koskaan.

Aas Rolid oli ollut myöhemmin yhteydessä myös kilpailun järjestäjiin. Asiaa oli käyty läpi ja anteeksipyyntö esitetty. Lisäksi järjestäjien kanssa oli puhuttu, että vastaavaa ei saa enää tapahtua. Norjalaisen mukaan asia olisi tältä osin loppuun käsitelty.

Hän kuitenkin totesi Nya Ålandille, että molemmat – sekä hänet itsensä että Holmström – olisi pitänyt hylätä kilpailussa.

Vasaloppet-kilpailun voiton vei miesten sarjassa ruotsalainen Emil Persson ja naisten sarjassa norjalainen Emilie Fleten.

Miesten 90 kilometrin kilpailu ratkesi loppukiritaistossa. Persson nujersi toiseksi lykkineen Norjan Andreas Nygaardin 0,3 sekunnilla ja kolmanneksi pinnistäneen norjalaisen Kasper Stadaasin sekunnilla.

Emil Persson juhli voittoa.

NAisten 90 kilometrin kilpailussa Fleten päihitti Norjan Silje Öyre Slindin yli kahdella ja puolella minuutilla. Kolmanneksi sauvonut ruotsalainen Ida Dahl jäi voittajasta lähes neljä minuuttia.

Kati Roivas oli naisten sarjassa parhaana suomalaisena kahdeksas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat