Uransa tehokkainta Liiga-kautta pelaava Ilari Melart onnistui HIFK:n voitossa: ”Kyllä se oli hyvä tunne”

Liigan huonoin joukkue SaiPa hiekoitti IFK:n tietä kohti runkosarjan kärkikuusikkoa, kun tärkeä piste jäi Lappeenrantaan.

Ilari Melart laukoi HIFK:n tasoituksen Lappeenrannassa. Arkistokuva.

8.3. 21:05 | Päivitetty 8.3. 21:56

SaiPa–HIFK 3–4 vl.

Suorasta pudotuspelipaikasta jääkiekon Liigassa taisteleva Helsingin IFK menetti keskiviikkona tärkeän pisteen, kun SaiPa kaatui Lappeenrannassa vasta voittomaalikilpailussa.

IFK tarrasi kahteen pisteeseen, kun Roope Taponen torjui molemmat SaiPan yritykset ja sekä Kristian Vesalainen että Otto Paajanen iskivät kiekon Jere Huhtamaan taakse.

4–3-voittomaali merkattiin Paajasen nimiin. IFK jatkaa yhä seitsemäntenä, kun myös viidennen sijan Pelicans sai kaksi pistettä ja kuudentena oleva Kärpät yhden pisteen.

”Otetaan siitä nyt positiivinen puoli mukaan. Kaksi pistettä tuli, vaikka kolmea lähdettiin hakemaan. SaiPa taisteli kovaa, mikä oli tiedossa etukäteen”, IFK:n puolustaja Ilari Melart paketoi.

Juuri Melart laukoi IFK:n jatkoajalle vieneen 3–3-tasoituksen ajassa 58.04. Hän katkaisi Valtteri Lipiäisen purun siniviivalla eikä antanut kärkikarvaaja Tino Metsävainion yllättää vaan viritti tulisen laukauksen.

”Tänään oli kiekon kanssa semmoinen tunne, että jotain voi tapahtuakin. Onneksi sitten tuli myös tulosta”, Melart sanoi.

”Kyllä se hyvä tunne oli kun kiekko sisälle meni.”

Maalivahti Huhtamaan edessä maskia tekivät Micke-Max Åsten sekä Teemu Tallberg. Otto Paajanen puolestaan antoi Lipiäiselle hyvän paineen ennen kohtalokasta purkua.

”Tänään oli kiekon kanssa semmoinen tunne, että jotain voi tapahtuakin.”

Tukevasti Liigan jumbosijalle juuttunut SaiPa piinasi IFK:ta aina Melartin laukomaan tasoitukseen saakka.

Isännät järkyttivät vieraitaan kultakypärä Ville Meskasen sekä harvemmin tolppien väliin osuvien Tino Metsävainion ja Antti Kalaputaan maaleilla. 2–1-osuma oli Metsävainiolle kauden toinen, 3–1-maali Kalaputaalle viides.

Melart kertoi, ettei IFK-leirissä ajateltu SaiPaa ennakkoon pelkkänä suupalana tai läpihuutojuttuna.

”Ei missään tapauksessa. Ja kyllähän toki muutenkin tiedetään, että IFK tuppaa olemaan vastustaja, joka sytyttää. Se oli semmoinen kombinaatio, että tiesimme, että kova peli tulee.”

Melart oli lähellä osumaa jo avauserässä, mutta hänen laukauksensa kimposi ylärimasta tolppaan ja säästi SaiPan takaiskulta.

Maalintekonsa IFK aloitti, kun Åsten laukoi Christian Kåsastulin syötöstä kohti maalia ja kiekko kimposi sisään maskimiehenä olleesta Miro Väänäsestä. Toinen osuma syntyi maalin edestä Iiro Pakarisen lavasta Vesalaisen komean esityön jälkeen.

”IFK tuppaa olemaan vastustaja, joka sytyttää.”

HIFK:n puolustaja Ilari Melart pelaa uransa tehokkainta kautta Liigassa.

34-vuotias Melart pelaa uransa tehokkainta kautta Liigassa. Hän on ylittänyt 20 tehopisteen rajapyykin ensimmäistä kertaa liigajäillä: 57 ottelun saldona on seitsemän maalia ja 16 syöttöpistettä.

Puolustajajärkäle kertoi keskiviikkoiltana, että pisteitä voisi olla kasassa enemmänkin. Maalipaikkoja on jäänyt hyödyntämättä.

”Jokainen peli ei ole mennyt niin kuin on toivonut, mutta keskimäärin on tuntunut hyvältä. Olen koettanut auttaa joukkuetta parhaani mukaan, ovat ne pisteitä tai vaikka alivoimaa”, hän sanoi.

IFK pelaa runkosarjassa vielä kaksi ottelua. Se kohtaa perjantaina Turun Palloseuran kotonaan ja lauantaina Jypin Jyväskylässä.

”Kaksi tiukkaa peliä tulossa, se on ihan päivänselvää. Peleissä on panosta, eikä niihin ole vaikeuksia syttyä”, Melart sanoi.

”Hieno kevät tulossa.”

Oikaisu 8.3. kello 22.23: Kärpät sai keskiviikkona yhden pisteen, ei kaksi, kuten jutussa ensin kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat