Ruotsin hiihto­tähti sai aamuyöllä järkyttävän puhelun – hiihto­keskus paloi naapurissa

Ruotsin maajoukkuehiihtäjä Jens Burman heräsi traagiseen tapahtumaan.

Jens Burman kantoi Ruotsin värejä Planican MM-kisoissa.

8.3. 20:05

Åsarnan hiihtokeskus Keski-Ruotsissa paloi keskiviikon vastaisena yönä, kertoo Expressen. Tulipalo, jonka alkusyytä lehti ei mainitse, havaittiin liian myöhään, eikä mitään ollut enää tehtävissä.

”Keskus oli tärkeä kohtaamispaikka hiihtäjille. Palo on todella traaginen asia ja olen muiden tavoin šokissa”, Jens Burman kertoo Expressenille.

Burman, 28, on Ruotsin maajoukkueen hiihtäjä, joka on suomalaisten tuoreessa muistissa, koska hän kolaroi Iivo Niskasen kanssa Planican MM-kisoissa.

Burman kuuli palosta dramaattisella tavalla keskellä yötä.

”Sain puhelun kello viideltä aamulla. Eräs henkilö oli kuullut radiosta, että keskus on tulessa. Asun vain muutaman sadan metrin päässä, joten menin ulos katsomaan. Näin liekit. En voi uskoa tätä todeksi”, Burman kommentoi.

Keskuksen perustivat hiihtolegendat Thomas Wassberg, Torgny Mogren ja Jan Ottoson 1980-luvulla. Keskuksesta muodostui pienen kylän sydän, jonka ympärille rakentunut hiihtoyhteisö on kasvattanut useita huippuja, kuten Burmanin ja William Poromaan.

Keskuksessa oli ravintola, myymälä ja museo, jossa säilytettiin esimerkiksi Mogrenin ja Wassbergin arvokisamitaleja. Lisäksi kokoelmiin kuului esimerkiksi vanhoja suksia.

Keskuksen omistivat Håkan ja Britt Marie Svensson. He haluavat rakentaa kylän sydämen uudestaan.

”Toivon, että Svenssonit jaksavat. Keskus on ollut uskomattoman tärkeä kylän maastohiihdolle ja heidän tarmonsa on ollut suunnatonta”, Burman kommentoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat