Husson ja Määtän Detroitilla meni taas ensin kaikki pieleen, mutta tappio­putki katkesi lopulta ansaitusti

Detroit kamppailee yhä kynsin hampain pudotuspelipaikasta.

Detroitin maalivahti Ville Husso yritti turhaan venyttää Chicagon Taylor Raddyshin kudin tielle, mutta Detroit nousi voittoon.

9.3. 5:40

Detroit Red Wings ja sen ykkösvahti Ville Husso toipuivat sysimustasta avauserästä ja katkaisivat ruman tappioputkensa Chicago Blackhawksin isäntänä jääkiekon NHL:ssä.

Detroit oli hävinnyt peräti kuusi edellistä ottelua, minkä dramaattisuutta korosti, että edellisistä kahdeksasta ottelustaan se oli voittanut seitsemän.

Chicagoa vastaan Detroit lähti koko liigan pahimmassa syöksykierteessä, joka oli sysäämässä sitä jo huolestuttavan kauas pudotuspelitaistelusta.

Tälläkin kertaa kaikki näytti ensin menevän pieleen.

Detroit oli ollut laukausten valossa selvästi niskan päällä, mutta Chicagon Taylor Raddysh iski ennen ensimmäistä erätaukoa kahdesti runsaan kahden minuutin aikana.

Ensimmäiselle Husso ei mahtanut mitään, sillä Raddysh pelattiin avopaikkaan poikittaissyötöllä ylivoimalla. Toinen sen sijaan lipsahti hieman helposti suomalaisvahdin ali.

Detroitin puolustajaa Olli Määttää vietiin kummassakin tilanteessa.

Detroitin ykkössentteri Dylan Larkin ei onnistunut edes rangaistuslaukauksesta avauserän viimeisellä minuutilla.

Toisessa erässä puolustaja Jake Walman aukaisi Detroitin padotut hanat, ja maaleja alkoi tulla. Tutut tehonimet Larkin, Lucas Raymond ja Dominik Kubalik johdattivat kotijoukkueen 4–3-voittoon.

Tulosta voi pitää ansaittuna, sillä Detroit vei laukaukset maalia kohti peräti 41–20.

Pudotuspelisijat ovat yhä hyvinkin Detroitin saavutettavissa. Ero itäisen konferenssin villi kortti -sijoilla oleviin Pittsburgh Penguinsiin ja New York Islandersiin on vain neljä ja viisi pistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat