ESS: Kymi Ring yrittää välttää konkurssin myymällä omaisuuttaan

MotoGP-kilpailujen järjestämiseen tähdännyt ratayhtiö pyrkii välttämällä konkurssin pikaisella realisaatiosaneerauksella.

Kymi Ring -moottoriurheilurataa on rakennettu vuosikausia Iittiin.

9.3. 8:17 | Päivitetty 9.3. 9:27

Iittiläinen ratayhtiö Kymi Ring yrittää välttää konkurssin, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Kymi Ring ei saanut kasaan tarvittavaa kolmea miljoonaa euroa, kertoi ratayhtiön ja sen suurimman omistajan Mobility Propertiesin hallitusten puheenjohtaja Ilkka Kivisaari lehdelle.

Kivisaari kertoi myöhään keskiviikkoiltana lehdelle, että ratayhtiön hallitus käsittelee torstaina realisaatiosaneerauksen aloittamista. Mikäli ratayhtiö ei onnistu myymään omaisuuttaan nopealla aikataululla, menee se konkurssiin.

Kivisaari ei voinut kertoa lehdelle, paljonko realisaatiosaneerauksesta pitäisi saada kasaan.

”Tämä on asia, johon velkojaintoimikunta seuraavaksi perehtyy ja muodostaa mielipiteensä. Ymmärtääkseni realisaatiosaneerauksen tarkoitus on aiheuttaa yhtiölle ja liiketoiminnalle vähemmän vahinkoa kuin konkurssi, ja siten saada velkojien jatko-osuuksia parantava myyntihinta”, Kivisaari kertoi.

Kymi Ring -yhtiöllä on saneerausvelkaa 21,7 miljoonaa euroa. Yhtiö joutui vaikeuksiin, kun MotoGP-moottoripyöräkilpailu peruttiin kolmannen kerran. Syynä ovat olleet radan keskeneräisyys ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan.

Kivisaari kertoi keskiviikkona HS:lle kaiken näyttäneen hyvältä, kunnes ulkomainen sijoittaja vetäytyi viime hetkellä leikistä.

Ulkomaisen sijoittajan oli tarkoitus kattaa koko kolmen miljoonan potti, joka yrityssaneeraukseen pääsyyn vaaditaan.

Kivisaari kertoo, että salassapitosopimuksen vuoksi hän ei voi kertoa sijoittajan nimeä tai edes kansallisuutta. Vetäytymisen syyksi hän sanoo ulkomaisen sijoittajan pelon rahojen menettämisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat