Suomalais­valmentajan suojatit juhlivat maailmancupissa: ”Täydellinen kisa”

Dorothea Wierer ykkönen ja Lisa Vittozzi kakkonen ampumahiihtokauden viimeisessä normaalimatkan kilpailussa. Jonne Kähkösen valmentama Italian naisjoukkue voitti helmikuussa MM-kultaa viestissä.

Dorothea Wierer sujutteli ylivoimaiseen voittoon torstaina normaalimatkalla Östersundissa.

9.3. 16:01 | Päivitetty 10.3. 8:28

Jonne Kähkönen on tehnyt mainiota työtä Italian naisten ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana.

Helmikuussa Italia voitti MM-kultaa naisten viestissä, ja torstaina hyvä vire jatkui maailmancupissa Östersundissa, kun Dorothea Wierer ja Lisa Vittozzi ottivat kaksoisvoiton kauden viimeisellä15 kilometrin normaalimatkalla.

”Täydellinen kisa”, Wierer sanoi kansainvälisessä tv-haastattelussa.

Vittozzi voitti samalla normaalimatkan maailmancupin.

Kokenut Wierer otti vasta kauden toisen osakilpailuvoittonsa tällä kaudella. Edellinen tuli pikamatkalta Antholzista ennen MM-kisoja.

Vittozzi nousi jo viidennen kerran kakkoskorokkeelle. Hän hävisi Wiererille 25,5 sekuntia. Molemmat italialaiset selvittivät radan ilman sakkominuutteja. Kisassa oli vain kuusi nolla-ampujaa.

Kähkösen valmennuksessa Vittozzi on onnistunut erinomaisesti ammunnassa. Hän on tarkka ja nopea, kun viime kausi meni penkin alle.

Maailmancupin kokonaiskilpailua johtaja ranskalainen Julia Simon oli neljäs kahdella sakkominuutilla. Saksan Denise Herrmann-Wick oli kolmas, yksi sakkominuutti.

Wierer nousi kokonaiscupissa kolmanneksi ohi Ruotsin Elvira Öbergin, joka oli normaalimatkalla 20:s. Jäljellä on neljä henkilökohtaista kisaa. Kausi päättyy viikon päästä Holmenkollenilla.

Suomalaiset jäivät ilman maailmancupin pisteitä. Suvi Minkkinen aloitti kisan kahdella ohilaukauksella makuulta.

Hän ampui muut kolme ampumapaikkaa puhtaasti. Ilman kahta sakkominuuttia joutsalainen olisi tavoitellut paikkaa 25:n joukossa.

”Ei ollut mitään annettavaa tämän päivän kisaan, kun oli aika tyhjä tyttö. Ihan hyvillä mielin kisaan lähdin, muttei ollut motivoivaa ampua heti kahta sakkoa ensimmäiseltä paikalta”, Minkkinen sanoi tiedotteessa.

Minkkinen jäi kärjestä lähes kuusi minuuttia ja oli 53:s. Erika Jänkä hävisi kolmella sakkominuutilla Minkkiselle reilut kolme sekuntia ja oli 56:s.

Nastassia Kinnunen ampui kuusi hutia, joista neljä viimeisellä pystypaikalla. Hän oli 79:s.

Pikahälytyksellä Östersundiin lähtenyt Heidi Kuuttinen ei ehtinyt ajoissa lähtöpaikalle hankalan matkan takia.

Mari Eder ei kilpaillut, mutta hän yrittää startata lauantaina viestissä ja sunnuntaina yhteislähtökisassa, jonne hän pääsee mukaan maailmancupin sijoituksensa perusteella.

Oikaisu 10.3. kello 8.26: Saksalaishiihtäjän nimi on Denise Herrmann-Wick, ei Denise Hermann.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat