Kiekkoisä vahvistaa jääkiekon tolkuttoman kalleuden – seitsen­ottelijalta simppeli säästö­ehdotus

Lasten urheiluharrastusten kalleus on kirvoittanut keskustelua.

Lasten urheiluharrastusten hinnat herättävät keskustelua Suomessa. Kuvassa seitsenottelija Miia Sillman, joka kommentoi kustannuksia.

9.3. 16:17

Urheiluharrastamisen hinta on Suomessa jopa kolminkertaistunut 2000-luvulla, ilmenee Urheilulehden tekemästä laajasta selvityksestä.

Harrastamisen hinta vaihtelee paljon muun muassa asuinpaikasta riippuen. Ratsastus, taitoluistelu ja jääkiekko kuuluvat kalleimpien lajien joukkoon.

Twitterissä juttuun ottaa kantaa esimerkiksi kiekkoperheen isä Matti Honka. Hän on kiekkokaukaloista tunnetuiden Julius Hongan, Aleksi Hongan, Anttoni Hongan ja Valtteri Hongan isä.

Honka toteaa Twitterissä vankalla kokemuspohjalla, että jutussa ilmoitetut hinnat jääkiekosta pitävät paikkansa.

Jutussa kerrotaan, että jääkiekossa 14–15-vuotiaan junioripelaajan vuosikulut voivat olla jopa noin 9 000 euroa.

Seitsenottelijana tunnettu Miia Sillman kommentoi myös juttua Twitterissä. Hän kauhisteli kausihintoja ja pohdiskeli myös kilpailumatkoista koituvia kuluja.

"Harva lapsi kaipaa luksusta hotelleista, heille reissuilta jää muistoksi kiva tekeminen. Ainakin itselleni jäi kisareissuista, kun nukuimme patjoilla rivissä koulumajoituksessa tms. Ilta päättyi aina salissa lasten pieneen supinaan ja kikatteluun. Hyvätasoinen hotelli nostaa vuodessa kuluja paljon, tässäkin säästäisi paljon”, Sillman kirjoitti.

Urheilulehden selvityksen mukaan Jääkiekossa 14–15-vuotiaan junioripelaajan vuosikulut voivat olla noin 9 000 euroa.

Yksilö­lajeista vanhem­milta palaa rahaa suuresti esi­merkiksi kilpa­tason hiihtoon, voimiste­luun ja uintiin.

Kilpa­laduilla 14-vuotiaan juniorin kustan­nukset saattavat olla jopa 8  000–10 000 euroa, mikä selittyy suurim­maksi osaksi kalliilla välineillä.

Kilparatsastus voi tätä nykyä maksaa vanhemmille hurjimmillaan noin 30 000 euroa – tai enemmänkin, riippuen omaksi ostetun hevosen hinnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat