Ville Peltonen hermostui oman pelaajansa filmaamiseen: ”Törkeä juttu”

HIFK-hyökkääjä Micke-Max Åsten joutui taklatuksi, ja tilanne tuomittiin päähän kohdistuneeksi, vaikka niin ei käynytkään.

HIFK:n Micke-Max Åsten TPS:n Topias Haapasen taklauksen jälkeen.

10.3. 22:08 | Päivitetty 11.3. 8:24

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen puhuu hyvin harvoin isoilla kirjailla, eikä hän perjantainakaan korottanut ääntään, vaikka puhuikin painavaa asiaa.

TPS:n Topias Haapanen taklasi Micke-Max Åstenia keskialueella. Åstenin eleistä saattoi päätellä, että taklaus osui päähän – ja pahasti.

Haapanen sai kaksi minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta väärin perustein.

Taklaus osui rintaan, ja Åstenilta menivät korkeintaan ilmat pihalle. Jäähy sentään oli oikea, kun Haapanen tuli tilanteeseen kyynärpää ylhäällä.

Lue lisää: HIFK sähläsi täyden kotiyleisön edessä

Peltonen tuomitsi Åstenin tempun ensin julkisessa Liigan mediatilaisuudessa ja perään pienen toimittajaringin edessä.

”Ei se osunut päähän. Minun mielestäni hän näytteli, emmekä me hyväksy sellaista. Åsten kestää kyllä tämän kritiikin, ja hän oppii tästä”, Peltonen sanoi.

Peltonen lisäsi, että pää voi aina retkahtaa ja heilahtaa taklauksesta. Siitä Peltonen ei tingi, että Åsten näytteli.

”Filmaaminen ei kuulu tähän meidän juttuun millään lailla”, Peltonen sanoi.

Åsten tunnetaan yhtenä IFK:n kovanaamoista. Hän taklaa paljon ja mielellään. Yleisö rakastaa Åstenia ja haluaa tältä joka tilanteessa taklauksen, jos se suinkin on mahdollista.

Siihen Peltonen ei halunnut vastata, antoiko hän suoraa palautetta Åstenille heti toisen erän jälkeen vai vasta ottelun päätyttyä.

”Jätetään kaikki meidän muut jutut kopin sisälle. Avasin tätä asiaa sen verran, kun halusin avata. Uskon, että ymmärrätte mitä tarkoitin. Ja miten tärkeä asia se [ettei filmata] on meille.”

Åsten ottaa melko paljon jäähyjä ja saa niitä joskus jopa liiankin herkästi. Nyt ei pilli soinut Åstenille, vaikka filmaamisestakin voisi jäähyn antaa sääntöjen mukaan.

”Saatiin tänään paljon hyvää oppia. Minä en usko, ja tässä seurassa ei koskaan uskota, että feikkaamalla jotain voitettaisiin. Tänään kävi törkeä juttu meidän arvoja kohtaan”, Peltonen sanoi ja viittasi taklaustilanteeseen.

Åstenin tilanne sattui toisen erän lopulla juuri vaihtoaitioiden edessä, jolloin tarkkoja silmiä oli hyvinkin paljon.

”Käsittelemme tätä tiukasti emmekä hyväksy, mitä Åsten teki.”

Åsten allekirjoitti tällä kaudella jatkosopimuksen IFK:n kanssa. Hänen pelilliset arvonsa ovat muualla kuin ratkaisumaaleissa, ja juuri hänen laisiaan pelaajia seura tarvitsee, vaikka perjantai johtikin kritiikkiaaltoon.

Peltonen kävi pelin jälkeen kiittämässä otteluvalvojaa, jota kautta terveiset menivät erotuomareille. Peltosen viesti oli tappiosta huolimatta isot kiitokset tuomarien suuntaan.

TPS voitti ottelun jäähallissa 2–0.

HIFK kohtaa JYPin Jyväskylässä lauantaina. Samaan aikaan Kärpät kohtaa kotonaan Jukurit. IFK ja Kärpät ovat tasapisteissä ennen viimeistä kierrosta ja joukkueiden kohtaamisessa ratkaistaan pudotuspelien kuudes paikka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat