Korona­tartunta varmisti miesten maailman­cupin voiton ampuma­hiihdossa

Johannes Thinges Bø sairastui koronaan eikä kilpaillut Östersundissa. Pahin uhkaaja Sturla Holm Lægreid koki saman kohtalon. Suomalais­miesten kisa oli kauden huonoin.

Saksan Benedikt Doll (numero 11) otti kauden ensimmäisen voittonsa 20 kilometrin normaalimatkalla Östersundissa.

9.3. 19:02

Johannes Thingnes Bø varmisti miesten ampuma­hiihdon maailman­cupin voiton, vaikkei korona­tartunnan takia edes kilpaillut torstaina 20 kilometrin normaali­matkalla Östersundissa.

Norjalaisen pahin uhkaaja Sturla Holm Lægreid oli myös koronassa, joten hän ei pysty enää hätyyttelemään maanmiestään cupin loppu­pisteissä.

Kilpakumppaneiden eroa oli tosin Bøn hyväksi 399 pistettä, joten eron kurominen umpeen olisi ollut melkein jo toivotonta. Hän voitti maailmancupin neljännen kerran urallaan.

Myös Bøn isoveli Tarjei Bø oli koronassa, kuten Ruotsin Samuel Samuelsson ja Ranskan Quentin Fillot Maillet. Toinen ranskalais­huippu Emilien Jacquelin oli jo päättänyt heikosti sujuneen kautensa.

Kun iso osa kärkiporukasta puuttui, se antoi tilaa muille. Parhaiten avautuneen tilaisuuden käytti hyväkseen Saksan Benedikt Doll, joka otti kauden ensimmäisen ja uransa neljännen voittonsa maailman­cupissa.

Hän selvitti ainoana raskaan radan ilman sakko­minuutteja. Doll voitti minuutilla ja 9 sekunnilla eli yhden ohilaukauksen verran Italian Tommaso Giacomelin, joka sai uransa parhaan sijoituksen maailman­cupissa.

Norjan Vetle Christiansen hävisi luistavilla suksilla hiihtäneelle italialaiselle 2,4 sekuntia. Christiansen voitti normaali­matkan maailmancupin.

Normaalimatkan viideltä suomalaiselta kisa oli kauden heikoin. Kukaan ei päässyt maailman­cupin pisteille 40 joukkoon. Suomalaisille kertyi paljon sakko­minuutteja eikä hiihto­vauhdissakaan ollut hurrattavaa.

Tuomas Harjula oli kahdella sakolla 51:nen. Eroa kärkeen oli kuusi minuuttia. Olli Hiidensalo ampui neljä sakkoa: 57:s. Otto Invenius hiihti hyvin, mutta ampui viisi hutia: 58:s.

Nuoret Jonni Mukkala (viisi sakkoa) ja Joni Mustonen (seitsemän sakkoa) olivat sijoilla 74. ja 75.

Tero Seppälä on vielä toipilas sairastelun jälkeen ja kilpailee viikon päästä Holmenkollenilla, jonne maailmancup päättyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat