Suomen käsipallomiehet kaatoivat Slovakian ja nousivat EM-kamppailuun

Käsipallomaajoukkue osoitti arvokisakävijää vastaan venymiskykyään.

Slovakian Martin Slaninka ja Marek Hlinka (oik.) estävät Suomen Thorstein Gauti Hjalmarssonin heittoa.

9.3. 22:12

Suomen miesten käsipallomaajoukkue venyi Myyrmäen kotiareenallaan jättimäiseen tulokseen kaatamalla EM-karsinnoissa Slovakian 30–27 (11–13).

Voitolla Suomi nousi lohkossaan kolmanneksi ja paransi roimasti mahdollisuuksiaan päästä EM-lopputurnaukseen.

Kahdeksan karsintalohkon kärkijoukkueiden lisäksi myös neljä parasta lohkokolmosta saavat paikan ensi tammikuussa Saksassa pelattaviin kisoihin.

2000-luvulla kuudesti arvokisoissa pelannut Slovakia oli läpi ottelun avauspuolikkaan niukasti niskan päällä.

Suomi rynnisti johtoon 37 minuutin kohdalla eikä päästänyt tiukoilla loppuhetkilläkään johtoasemastaan irti. Maalivahti Mikael Mäkelä oli Suomen parhaimmistoa torjuntaprosentillaan 41.

”Pystyimme toisella jaksolla minimoimaan virheitä ja tekemään hyviä valintoja hyökkäyspäässä. Yritimme juosta ja väsyttää niitä koko ajan, ja se toi nyt tulosta. Mäkelä torjui lopussa ne, mitkä piti torjua”, Suomelle viisi maalia tehnyt Sebastian Säkkinen sanoi.

Säkkinen painotti, ettei kisaunelma pyöri Suomen joukkueen mielessä. EM-paikka vaatisi vielä ainakin yhtä voittoa. Seuraava kriittinen hetki on jo sunnuntaina Slovakia-vierasottelussa.

”Pitää katsoa, mitä teimme hyvin ja mitä huonosti. Ei me katsota taulukkoa yhtään. Tämä oli yksi voitto, nautitaan hetki siitä, ja sitten seuraavaan peliin”, BK-46:ssa pelaava Säkkinen kuittasi.

Suomen päävalmentaja Ola Lindgren kiitteli joukkueensa taisteluilmettä. Kolmen ja puolen vuoden ajan Suomea luotsannut ruotsalainen on nostanut joukkueen vaatimustasoa ja tehnyt samalla nuorennusleikkausta.

”Toinen jaksokaan ei ollut täydellinen, otimme liikaa rangaistuksia. Pelaajien asenne oli kaikista tärkeintä. He halusivat voittaa ja näyttivät, että meillä on rakennuspalikoita tulevaan”, Lindgren tuumaili.

Suomi päättää Slovakia-vieraspelin jälkeen karsinnat huhtikuun lopulla lohkon kärkikaksikkoa Norjaa ja Serbiaa vastaan.

”Meillä on tällaisilla esityksillä mahdollisuus kukistaa Slovakian kaltaisia joukkueita. Serbian ja Norjan voittaminen vaatisi tietenkin vielä uutta tasoa, mutta otteluita nekin ovat. Meidän on pelattava samanlaisella asenteella kuin tänään ja uskottava omiin kykyihimme.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat