Ammattilais­golffari näyttää, että jokaiseen puttiin kannattaisi keskittyä – näin syntyi harvinainen tulos

Nick Watneylla oli heikko hetki The Players Championship -suurturnauksen avauskierroksella.

Nick Watneyn peli kulki varsin epätasaisesti The Players Championship -suurturnauksen avauskierroksella. Kuva viime viikon kilpailusta.

10.3. 8:58 | Päivitetty 10.3. 9:06

Golfin ammattilaiskiertueilla nähdään yleensä toinen toistaan taidokkaampia lyöntejä, mutta aina välillä joukkoon osuu suorituksia, jotka muistuttavat parhaidenkin olevan vain tavallisia kuolevaisia.

Viimeisimpänä peruspelaajan tasolle – ja kenties hieman allekin – laskeutui yhdysvaltalainen Nick Watney The Players Championship -suurturnauksessa.

Watney aloitti kilpailun takaysiltä, eli kymmenenneltä reiältä haparoiden ja löi avausreiällään triplabogin, eli kolme yli reiän ihannetuloksen neljä lyöntiä. Meno tasoittui, ja seuraavat kuusi reikää menivät tuloksella –1.

Sitten olikin vuorossa melkoinen painajainen.

Watneyn lyönti oli pahasti hakoteillä, ja lopulta hän pääsi puttaamaan tuplabogia noin metristä. Pallo meni kuitenkin ohi. Watney ei keskittynyt lainkaan seuraavaan parinkymmenen sentin puttiin. Olisi kannattanut.

Hän nimittäin puttasi vielä todella lyhyen lyönnin ohi ja joutui lopulta käyttämään peräti seitsemän lyöntiä par-3-reiällä. Tulos oli siis ammattilaiselle harvinainen neljä yli.

Seuraavalla reiällä tuli vielä bogi, mutta sen jälkeen seuraavat kuusi reikää menivät tuloksella –3. Näin Watney on 15 reiän jälkeen tuloksessa +4.

Pelaaminen keskeytettiin sateen vuoksi, ja osalla pelaajista on 1–4 reikää pelaamatta. Kärjessä kierroksensa loppuun on pelannut Yhdysvaltojen Chad Ramey tuloksella –8.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat