Utah Jazz opetti faneilleen Suomen maan­tietoa Markkasen upean suorituksen yhteydessä

Lauri Markkanen oli tuttuun tapaan Utahin suurin tähti voitossa Orlando Magicista.

Lauri Markkasen arvo tiedetään Utah Jazzissa.

10.3. 10:16

Utah Jazzin suurin tähti on Lauri Markkanen, ja seura tietää sen varsin hyvin. Siitä saatiin osoitus taas viime yönä, kun Markkanen johdatti joukkueensa 131–124-voittoon Orlando Magicista.

Markkanen heitti ottelussa 31 pistettä ja oli parketin kirkkain tähti. Taidokkaita suorituksia nähtiin useita, ja yhden kohdalla Jazz käytti tilaisuuden hyväkseen opettaen faneilleen hieman suomea ja Suomen maantietoa.

Lue lisää: Lauri Markkanen donkkasi ja sai yleisön buuaukset palkinnoksi

Markkanen otti levypallon omalla korilla ja lähti hyökkäykseen. Hän vilkuili ympärilleen kuljettaessaan ja päätti lopulta ajaa suoraan korille. Sen hän saikin tehdä varsin vapaasti, ja tuloksena oli tyylikäs kori.

”Finnisher [Markkasen lempinimi] meni tuossa Vaasasta Helsinkiin”, Jazzin Twitter-tilillä julkaistun videon yhteydessä todettiin.

Päästä päähän kuljettamista kutsutaan yleisesti termillä coast to coast, eli rannikolta rannikolle. Vaasasta Helsinkiin on varsin nokkela tapa ilmaista sama asia.

Markkanen on tällä kaudella pelannut 60 ottelua ja tehnyt keskimäärin 25,4 pistettä. Levypalloja on käsiin tarttunut keskimäärin 8,5 ottelua kohti.

Tähdistöottelun jälkeisissä kuudessa ottelussa Markkanen on tehnyt keskimäärin huimat 30,3 pistettä ottelua kohti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat