HIFK sähläsi täyden kotiyleisön edessä

Ratkaisu päästystä kuuden joukkoon siirtyi Mikkelin Jukurien käsiin. Nuorekas TPS kamppaili hienon voiton, ja teki maksimaalisesti kiusaa stadilaisille. Tappara voitti Liigan runkosarjan.

TPS:n Viljami Marjala juhlii tekemäänsä 0–1-maalia.

10.3. 21:04

HIFK–TPS 0–2

Helsingin IFK tekee elämänsä vaikeaksi. Joukkue otti viime viikonloppuna vahvan otteen jääkiekkoliigan kuuden parhaan joukosta, mutta siitä on enää muisto jäljellä.

Kompurointi SaiPaa vastaan keskiviikkona ja perjantainen 0–2-tappio Turun Palloseuralle tarkoittaa sitä, että IFK:n kohtalo putosi Mikkelin Jukurien syliin.

”TPS pelasi pirun hyvin tänään, ja kyllä se harmittaa, ettei tämä ole omissa käsissä enää”, HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg sanoi.

”Pitää vain ladata huomiseen [lauantaille] ja uskoa siihen, että meillä on mahdollisuus kolmella pisteellä, jos pelit menevät hyvin, päästä kuuden joukkoon. Kyllä tämä iso pettymys oli.”

Lue lisää: Ville Peltonen hermostui oman pelaajansa filmaamiseen: ”Törkeä juttu”

TPS:n Viljami Marjala painoi kiekon maaliin ylivoimalla ajassa 9.13. Tammikuussa 20 vuotta täyttänyt Marjala laukoi ruuhkan takaa maalin, joka piti TPS:n voitossa kiinni loppuun asti.

Kuin vakuudeksi Martin Johansson niittasi turkulaisten toisen osuman ajassa 47.59. Tarkka sijoitus pienestä kulmasta venytti maalieron tavoittamattomaksi.

Marjalan varsinainen pelipaikka on kuulunut tällä kaudella TPS:n A-nuoriin, mutta perjantaina hän pelasi ison hallin puolella, kun TPS:n nuoret kohtasivat samaan aikaan HIFK:n viereisessä harjoitushallissa.

Koko talven näytti, ettei HIFK millään ehdi kuuden joukkoon, kun kymmenen sakkiin pääsykin vaikutti pahimmilla hetkillä vaikealta.

Kun vihdoin portit aukesivat kutsuvasti kuuden sakkiin, alkoi HIFK:n peli piiputtaa. Kyllä joukkue jauhoi ja yritti TPS:aa vastaan, mutta tulostaululle ei tahtonut nousta yhtään mitään.

HIFK saa vastaansa viimeisessä runkosarjaottelussaan JYPin Jyväskylässä lauantaina. Edes voitto ei takaa paikkaa kuuden joukossa, ellei Jukurit samaan aikaan niistä pistettä Kärpiltä Oulussa.

Viime viikonloppuna HIFK kaatoi Kärpät kahdesti, mutta Tallberg ei usko niiden jälkeen tulleen ulospuhallusta.

”Se oli hieno tilanne, että kaikki oli omissa käsissä, mutta ei siinä mitään ulospuhallusta tullut missään vaiheessa”, Tallberg sanoi.

”Kyllä se harmittaa, jos ei kuuden joukkoon pääse. Sekin harmittaa, jos ottaa huomenna kolme pistettä, eikä se riitä.”

HIFK:lla oli keskiviikkona vaikeaa Lappeenrannassa SaiPaa vastaan, ja vähän sama sävel soi Stadissa alusta lähtien. TPS tuuppasi IFK:n ahtaalle alussa eikä päästänyt otettaan lipsumaan. TPS:n nuoret näyttivät valtavan intonsa tehdä tulosta.

Loukkaantumiset söivät turkulaisia. Kuusi vakiohyökkääjää puuttui erilaisten loukkaantumisten ja muiden syiden takia.

Helppoa ei ollut kotijoukkueellakaan. Ykköskeskushyökkääjä Juha Jääskä puuttui kokoonpanosta, samoin pitkäaikaistoipilas Julius Nättinen. Loukkaantuneiden lista jatkui heidän jälkeensäkin.

HIFK pelasi runkosarjassa viimeisen kotiottelunsa ja veti hallin täyteen. Ottelu oli kolmas loppuunmyyty Stadissa tällä kaudella. Yli 7 000 hengen katsomoita on ollut 17 kertaa.

Ilves pääsee näissä luvuissa omille kymmenilleen, kun joukkue houkutteli 7 000 hengen tai suuremman yleisön peräti 20 kertaa. Tapparan seiskatonniset jäivät 16:een.

Näin jatkopaikat ratkeavat runkosarjan jälkeen:

Tappara varmisti runkosarjavoiton kaatamalla paikallispelissä Ilveksen.

Tappara nousi 116 pisteeseen. Tappara on pelannut kaikki 60 otteluaan, mutta Ilves ei voi enää nousta lauantain pelillään Tapparan ohi.

Rauman Lukko sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi.

Pelicans voitti KalPan perjantaina. Molemmat varmistivat paikan sijoille 4–5, mutta lopullinen järjestys ratkeaa lauantaina.

Kärpät ja HIFK ovat tasapisteissä, 96:ssa, kun Kärpät kohtaa Jukurit lauantaina. HIFK kohtaa JYPin Jyväskylässä.

Jos Kärpät ja HIFK päätyvät tasapisteisiin, sijoittuu Kärpät kuudenneksi.

HIFK:n ainoa mahdollisuus kuuden joukkoon on saada piste tai pisteitä Jyväskylässä ja toivoa, että Jukurit ottaa enemmän pisteitä Oulussa.

TPS ja Ässät ratkaisevat lauantaina, kumpi sijoittuu kahdeksanneksi ja kumpi jää yhdeksänneksi. Tasapisteissä etu on Ässillä useampien kolmen pisteen voittojensa ansiosta.

Jukurit, KooKoo ja HPK ratkaisevat viimeisen paikan kymmenen joukossa ja pudotuspelien esikierroksella. Kolmikosta vain yksi pääsee kymmenen joukkoon.

Tasapistevertailussa ratkaisevat kolmen pisteen voitto-ottelut, sen jälkeen maaliero ja tehdyt maalit.

Liiga, runkosarjan viimeistä edellinen kierros:

HIFK–TPS 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

HPK–JYP 4–2 (0–1, 1–0, 3–1)

KooKoo–SaiPa ja. 4–3 (1–1, 0–1, 2–1, 1–0)

Pelicans–KalPa 6–2 (0–0, 4–0, 2–2)

Sport–Ässät 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Tappara–Ilves 5–3 (1–0, 2–1, 2–2)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat